Najveća imena britanske muzike, od kojih Eni Lenoks (Anni Lennox), Pol Makartni (Paul McCartney), bendovi „Roling stouns“ (Rolling Stones) i Dipeš mod (Depeche Mode), uputili su danas poziv za spasavanje muzičke scene i organizovanja koncerata, čiji je opstanak ugrožen krizom korona virusa.

Grupa od 1.500 umetnika i javnih ličnosti uputila je otvoreno pismo britanskom ministru kulture Oliveru Daudenu (Dowden) u kojem se zahteva da vlada hitno reaguje.

Povezana vest:  Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul objedinjuju sve pesme sa predstojećeg "Egzil" albuma u desetominutnom miksu!

Medju potpisnicima su i Dua Lipa, Erik Klepton (Eric Clapton), Rod Stjujart (Stewart), Lijam Galager (Liam Gallagher) i grupa „Ajron Mejden“ (Iron Maiden).

Mnogi muzičari su ranije planirali da nastupaju na festivalima ili da imaju solo koncerte ali su ta kulturna dešavanja otkazana zbog epidemije korona virusa u Velikoj Britaniji gde je od Kovida-19 umrlo skoro 44.000 ljudi.

Povezana vest:  Grupa "Charter" snimila spot za pesmu " Ničija"

„Britanska scena je jedan od najvećih uspeha zemlje u društvenom, kulturnom i ekonomskom smislu u poslednjih deset godina“, naveli su potpisnici i dodali da stotine hiljada ljudi zaradjuje od organizovanja koncerata i festivala.

U pismu se poziva na finansijsku podršku preduzećima koji organizuju festivale i koncerte, a prema nedavno objavljenom istraživanju, muzički sektor ima oko 210.000 radnih mesta.

Povezana vest:  Lady Gaga najplaćenija zvezda ispod 30 godina
PHOTO: Universal Music Serbia