Iza BETI, novog imena na muzičkoj sceni, kriju se Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Dugogodišnji prijatelji i saradnici svoj novi projekat predstavili su odvažnim singlom „Slobodna“ koji je odmah dospeo na visoka mesta brojnih top lista, a nadaju se da će do jeseni objaviti i EP za koji imaju pripremljenih pet pesama.

Pesma je na prvu osvojila publiku i kritiku, a ovih dana snimljen je i spot u režiji Andreja Korovljeva.

Definitivno je ovo bilo jedno od najzanimljivijih snimanja do sad. Motor nisam vozila, jedno, bar deset godina tako da je lepo bilo prisetiti se osjćaja, pogotovo kad je u pitanju Harley, a avanturističko jedrenje sa Crosailors je bio pravi doživljaj i najbolji način da započnem ovo leto.“ rekla je Natali Dizdar.

Povezana vest:  Ana Popović u januaru nastupa u Beogradu u Mikser Houseu

U spotu su uz nju zasvirali i momci iz benda, Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević koji su se na snimanju šalili kako im je to prva postkarantinska svirka pred publikom. Spot je sniman na tri lokacije, u Zagrebu gde je bend zasvirao u klubu Route 66, po idiličnim brežuljcima Samoborskog gorja gde je Natali provozala Harley Davidson i na Jadranu, na jedrilici ispred zidina i tvrđave grada Šibenika.

A kako se ova četvorka odlučila na zajednički projekat otkrili su nam njeni članovi:

Bend je nastajao netipičnim, a možda i obrnutim procesom nego što inače nastaju bendovi. Prvo smo Luka i ja počeli da snimamo ideje, a onda krenuli da razmišljamo koga bi to sve uključivalo. Priključio se Pavle, pa onda i Natali, i na kraju smo nekako uspeli da se dogovorimo i za ime, koje je – valjda je jasno, skraćenica od ‘Natali, Luka, Pavle & Vlado‘.“, našalio se Vlado Mirčeta.

Povezana vest:  Uprkos kiši i drugi dan Belgrade Beer Festa prošao u sjajnom raspoloženju muzičara i publike

Luka Geček je opisao  trenutak kada su definitivno odlučili da se oprobaju u novom muzičkom izazovu:

Ideja za off bendom se kuvala kod Vlade i mene već neko vreme. Imali smo svako svoje ideje koje smo hteli ispoljiti kroz neku svoju priču. Na kraju, mislim da je presudni trenutak bio u jednom susretu sa Pavlom kada je izrazio želju da nam se pridruži. Nakon toga smo počeli polako da snimamo. Postavilo se pitanje ko će pevati, a Natali je u to vreme imala fazu traganja za nečim novim i drugačijim i tako se uklopila u celu priču.“

Povezana vest:  Veče uoči koncerta u sava centru Željko Joksimović objavio spot za pesmu "Zvezda"

Osim odlične ekipe, Natali Dizdar je ovom projektu privukao i drugačiji zvuk od uobičajenog:

Ideja je bila napraviti muziku koja je malo drugačija od onoga sto radimo u svojim matičnim projektima. Kao neki izlet u ono sto jako volimo i slušamo privatno, sa slobodnijim formama koje nisu nužno pop a najdraže će mi biti da o tome, kako sve zajedno zvuči, odluči publika.

Svi smo doneli neku svoju pesmu koja se onda zajednički dovela do kraja, neke su tvrđe, neke mekše, neke više naslonjene na rock’n’roll, a neke sa prizvukom sveprisutne elektronike.“

PHOTO: Boris Ščitar