Intrigantna i talentovana pop džez pevačica i kantautorka Jelena Petošević se kao Lady Jelena proslavila i zadobila pažnju publike i medija kultnim numerama „Nikola“ „Slatka mala“. Sada se, nakon duže pauze i muzičkog sazrevanja, vraća na scenu sa potpuno novim muzičkim materijalom koji će pod novim umetničkim imenom Yelena objaviti za Menart. Yelena je kompozitor i tekstopisac svih numera na albumu a produkciju je radio Voja Aralica.

Povezana vest:  Izbegnite gužve: Zamena EXIT ulaznica za narukvice već od utorka u Novom Sadu

Yelenin studijski album najavljujemo za jesen, a prvi singl i spot koji vam predstavljamo je numera „Mala Danka“, koja na već karakterističan i duhovit  Yelenin način govori o prezaštićenoj devojčici koja se bori protiv odrastanja pod staklenim zvonom.

 „Mala Danka“ podignuta je na sve muzičke digitalne platforme, a možete je čuti OVDE.

Spot „Mala Danka“ snimljen u Yeleninom stilu u saradnji sa snimateljem Vladimirom Jevićem sa kojim je radila i prethodne spotove „Slatka Mala“ i „Čarobna bašta“. 

Povezana vest:  Alen Islamović & Srčani udar objavili singl "Na pola koplja"

 Pogledajte spot „Mala Danka“ OVDE.

Yelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike gde je rešila da ostane. Shvatila je da rečima, glasom i muzikom može da nasmeje, rastuži, uzbudi i naljuti.
Upadljiv kontrast njenim milozvučnim glasom i minimalističkim Jazz-Pop ritmovima predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama
 i ne retko na eksplicitan način tretiraju ljubav, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose.

Yelena je studirala modu, grafički dizajn i animaciju. Svirke sa bendom je najčešće održavala po beogradskim klubovima kao sto su Fest, Soul Society, Ciglana (Ljubitelji Teške Industrije), KC Grad, i 2044. Na Exit festivalu je svirala 2018. kao i na festivalima i klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji, i Bugarskoj. Prošle godine se pojavila na festivalu SEE Future London, u gradu gde je provela veliki deo studentskog života.

Povezana vest:  Veliki beogradski koncert grupe Eyot u Domu omladine