van gogh novoDOČEK NOVE 2011

Najveći gradovi organizuju doček Nove godine

 

Doček Nove godine organizuje se na trgovima u najvećim gradovima Srbije, ali će u većini njih zbog manjka novca građane zabavljati samo lokalni muzičari. Doček Nove 2011. u Beogradu biće održan na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, gde će biti priređen vatromet u ponoć, a nastupiće „Bajaga i instruktori“, „Partibrejkersi“, Kiki Lesendrić i „Piloti“ i drugi.

Povezana vest:  EUROSONG 2011, Iduća Pesma Evrovizije u Diseldorfu

Novu godinu u Beogradu će, prema podacima Turističke organizacije grada dočekati između 10.000 i 15.000 stranih gostiju.  U Kraljevu će grupa Atomsko sklonište održati besplatan novogodišnji koncert. Leskovac organizuje doček nove godine u centru grada. Sviraju isključivo lokalne grupe jer je, kako su rekli u lokalnoj vlasti, budžet za proslavu mali. Program počinje u 22 sata, predviđen je vatromet, a građanima koji Novu godinu dočekaju na glavnom trgu deliće se kuvana rakija i čaj. Na centralnom gradskom trgu Kralja Milana, Nišlije će zabavljati lokalni pevači, grupa Groš i orkestar Crne Mambe.

Povezana vest:  Konstrakta izdominirala na Sea Dance-u

U ponoć će biti organizovan vatromet, a sviraće i trubači. Doček Nove godine u Nišu finansira se u potpunosti od novca sponzora. U Kragujevcu će na Đačkom trgu svirati lokalne grupe – KBO, Propaganda 117 i Popečitelji. U ponoć, 31. decembra, biće emitovana novogodišnja poruka građanima gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.

U Novom Sadu gradska vlast i ove Nove godine ogranizuje tradicionalni doček na Trgu Slobode, a Novosađanje će zabavljati beogradska rok grupa Van Gog, kao i nekoliko bendova iz tog grada. Za tu namenu grad je izdvojio 20 miliona dinara, od čega će 10 miliona biti uplaćeno u humanitarne svrhe za pomoć najugroženijim Novosađanima.

Povezana vest:  Na Nišvilu ove godine 600 izvođača