AA_tennis_ball_racquetČlanove UO sačekala zatvorena vrata Teniskog saveza

 

Potpredsedniku Teniskog saveza Srbije Ivanu Jerinkiću i četvorici članova Upravnog odbora tog saveza nije danas omogućeno da u prostorijama te organizacije održe konferenciju za novinare. Jerinkića, Nešu Puzića, Boru Ćurčina, Stevana Pavlova i Dušana Grujića ispred Impuls hale kod novobeogradskog hotela „Kontinental“ sačekalo je obezbeđenje koje im je reklo da u prostorije Saveza mogu da uđu samo zaposleni u toj organizaciji.

Svi zaposleni već su napustili zgradu, a Jerinkić i njegovi saradnici, kako je kasnije rečeno u Teniskom savezu, nisu najavili da će doći u 16 sati.

-Nečuveno – bio je prvi komentar Jerinkića, koji je novinarima rekao da konferenciju nije zakazao

Povezana vest:  ATP INDIJAN VELS, Ðoković i Troicki izgubili u dublu

ni sa kakvim zlim namerama.

-Želeli smo da govorimo o inicijativi da se sednica Upravnog odbora održi 11. januara, a koju smo pokrenuli kao članovi tog tela. Cilj je bio i da smirimo tenzije pred Izbornu Skupštinu koja će se održati 25. januara, da više ne bude prepucavanja po novinama. Želeli smo i da vama novinarima i celom teniskom sportu poželimo uspešnu 2011. godinu – istakao je Jerinkić.

Teniski savez Srbije ranije danas optužio je njih petoricu da su počinili krivično delo time što su poziv za konferenciju medijima prosledili na memorandumu te organizacije, ali bez ovlašćenja predsednika Slobodana Živojinovića i direktora Dušana Orlandića.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2012, Počele kvalifikacije, Ram bolji od Mikija Jankovića

Članovi Upravnog odbora nisu želeli da kometarišu to saopštenje u kome su optuženi i za pokušaj nasilnog preuzimanja Saveza, jer su o tome saznali tek od novinara. Jerinkić je naveo da u odsustvu Živojinovića i on ima pravo da zastupa Teniski savez. Agenciji Beta su, ipak, u Savezu rekli da je to moguće samo uz ovlašćenje predsednika, koga danas nije bilo.

U Savezu su istakli i da se zna ko je odgovoran za zakazivanje sednice UO i Izborne skupštine, a da to nisu Jerinkić, Puzić, Ćurčin, Pavlov i Grujić. Sednicu UO zakazuje Živojinović, a Skupštinu predsednik tog tela Đorđo Antelj.

Izborna kampanja u Teniskom savezu počela je dan posle osvajanja titule u Dejvis kupu kada se saznalo da će otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan, predvoditi grupu ljudi koja namerava da smeni Živojinovića, koga su oštro kritikovali. Đorđo Antelj, koji je na tu funkciju došao sa Živojinovićem, juče je kazao da smenu sadašnjeg rukovodstva traže oni koji su se najviše „okoristili“ o Savez i koji su igrajući za nacionalni tim zaradili dva miliona dolara.

Povezana vest:  Novak Đoković, Peugeotov međunarodni ambasador, u srcu reklamne kampanje za novi Peugeot 508 Sport Engineered

-Ne treba tako da se lupa. Mi smo svi prvi put čuli za tu cifru od dva miliona. Nikad nismo o njoj razgovarali na nekoj sednici. Verovatno ću kao potpredsednik Saveza sada tražiti i reviziju poslovanja – rekao je Jerinkić.