tereza_kesovijaU januaru koncerti Tereze i drugih

 

Povratnički koncert posle 20 godina u Srbiji hrvatske pevačice zabavne muzike Tereze Kesovije obeležiće januar, u kome će uživo biti aktivni i alternativni sastavi „Darkvud dab“, „Multietnička atrakcija“, „Petrol“ i drugi. Iako poznata po ranijim izjavama da posle rata u Hrvatskoj više nikad neće nastupiti u Srbiji, Kesovija je u decembru održala u Beogradu konferenciju za novinare na kojoj je najavila koncerte nazvane „Još se srce umorilo nije“ 22. januara u novosadskom „Spensu“ i 23. Januara u beogradskom Sava centru.

Alternativni rege sastav „Kanda Kodža i Nebojša“ (KKN) održaće 1. januara uveče tradicionalni poslenovogodišnji koncert u beogradskom klubu „Akademija“, gde 2. januara nastupa mračni alternativni rok sastav „Bjesovi“. Alternativci „Darkvud dab“ nastupiće 1. i 2. januara uveče u beogradskom klubu „Gan“.

Povezana vest:  Lejdi Gaga, poput Merilinke, pevala Bilu Klintonu

U muzičkom delu filmskog festivala „Kustendorf“, kog režiser Emir Kusturica tradicionalno organizuje tokom januara u Drvengradu na Mokroj gori, prvog dana, 5. januara, nastupa jedini domaći sastav, reperi „Beogradski sindikat“.

Mračni alternativci „Blok aut“ (Block Out) pod sloganom „povratak na mesto zločina“ sviraće 6. januara u „Hard rok kafeu“ u Šapcu u istom prostoru gde je policija pre 13 godina pretukla i uhapsila neke članove beogradskog benda i šabačkih „Goblina“.

Alternativni sastav „Petrol“ sviraće 7. januara u Kulturnom centru „Grad“ u Beogradu, a 14. januara očekuje ih nastup na „Jurosonik“ (Eurosonic) festivalu u holandskom gradu Groningenu.

Povezana vest:  MMI radionica klavijatura

Na Srpsku novu godinu 14. januara rege muzičar Hornsmen Kojoti (Coyote) uživo će promovisati novi CD „Cross the Earth“ u „Gradu“, gde nastupaju 21. januara makedonski „Baj d’ fiš“ (Bei the Fish) sa somborskim „Lajn autom“ (Line Out), a 26. januara beogradski džez-folk-fankeri „Nejked“.

Beogradski alternativni sastav „Multietnička atrakcija“ kreće na klupsku „Atraktivnu turneju na putu za Vegas“, na kojoj će svirati 15. januara u beogradskoj „Žici“, 20. januar u „Kvazimodu“ u Splitu, 21. januara u mostarskom „Abraševiću“ i 22. januara u klubu „A3“ u Kninu. Slede nastupi u Oslu, 27. januara u klubu „Mir“, 28. januara u „Verkstedetu“ i 29. januara u „Revolveru“, a potom se bubnjar i pevač Ahmed Osman i basista Demir Ahmetović vraćaju u Srbiju za koncerte 5. februara u klubu „Tata Brada“ u Bečeju i 11. februara u zrenjaninskom „Klupčetu“.

Povezana vest:  Santana večeras u Beogradskoj areni

Izvođači starogradske muzike „Legende“ najavile su za 5. i 12. februar tradicionalne godišnje koncerte u Sava centru, a u toj dvorani nastupiće pevači zabavne muzike 14. februara Leo Martin i Kemal Monteno 7. marta.

Promoter „Long plej“ najavio je za Dan zaljubljenih 14. Februar koncert hrvatskog retro pop sastava „Džinks“ (Jinx) u Beogradu, ali u još neodređenom prostoru. Veću koncertnu ponudu u 2011. godine u Beogradu trebalo bi da omogući i za kraj januara najavljeno otvaranje renoviranog Doma omladine.