g_n_rAxl Rose najveći frontmen svih vremena po glasovim čitalaca MusicRadara

 

Muzička internet strana MusicRadar sprovela je anketu ko je najbolji frontmena svih vremena. U anketi je učestvovalo na hiljade čitatalaca, a oni su za najboljeg frontmen svih vremena izabrali Axla Rosa.

U obzir za nominacije, prema pravilima koja je raspisao MusicRadar, nisu dolazili solo umetnici i bendovi koji su samo podrška solo pevaču, nego frontmeni koji su članovi nekog ravnopravnog benda. Posebno je naglašeno da se ne traži najbolji pevač, nego kompletna osoba s osobinama pravog frontmena.

Povezana vest:  Party Rock Anthem grupe LMFAO hit leta

Između 60 ponuđenih, čitatelji su odabrali frontmena Guns N’ Rosesa, koji je iza sebe ostavio imena poput Freddieja Mercuryja, Roberta Planta, Johna Lennona, Brucea Dickinsona, Kurta Cobaina, Jima Morrisona, Jamesa Hetfielda, Micka Jaggera…

U objašnjenju izbora MusicRadar sugeriše čitateljima da ne gledaju na Axla u današnjim okvirima, nego da pokušaju da se vrate u kasne 80-e, kada je bio opasan, mršav, ljut, konfrontirajući, kontroverzan, brzoplet, nešto kao pastorak Stevena Tylera i Roberta Planta – rođena rock zvezda koja je izabrala otmeni lifestyle i uveo nemir u taj proces.

Povezana vest:  Reizdanje albuma na vinilu grupe VIDEOSEX „Lacrimae Christi“

Na listi od još 30 imena našla se i Debbie Harry iz grupe Blondie, Iggy Pop iz Stoogiesa, Joe Strummer iz The Clasha, Jack White iz The white Stripesa, Liam Gallagher iz nekadašnjih Oasisa, Morrissey iz The Smithsa, Steven Tyler iz Aerosmitha, Mick Jagger iz The Rolling Stonesa, Jim Morrison iz The Doorsa, Kurt Cobain iz Nirvane i drugi.

Povezana vest:  Izašao dugo očekivani album Marčela - "Nojeva varka"