Sensation_OOW_5Džo Koker, Fejtles, Senšejšn u Areni

 

U Beogradskoj areni za sada su za 2011. godinu najavljeni koncerti engleskog pevača Džoa Kokera (Joe Cocker), sastava „Fejtles“ (Faithless), a najavljena je I „didžej-žurka“ „Sensejšn“ (Sensation). Britanski plesni sastav „Fejtles“ (Faithless) nastupiće 22. marta u Areni. Oni su novembra 2010. godine objavili dvostruki CD „The Dance Never Ends“ koji, pored studijskog albuma „The Dance“, sadrži i disk sa remiksima koje radili Đ Erik Pridž (Eric Prydz), Tjesto (Tiesto), Mark Najt (Knight), Ejtiefsi (ATFC) i drugi.

Na osnovu inicijativa više od 100.000 ljudi na društvenoj mreži Fejsbuk, u Beogradskoj areni 21. maja će se odrzati „elektro-žurka“ „Senssejssn“ koju prate video-efekti uz lasere, raskošna scenografija i akrobacije, a obavezno je da posetioci budu odeveni u belo.

Povezana vest:  Smak u Kombank areni 29. decembra

Pevač poznat po hitovima „Unćain my Heart“ i „You Can Leave Your Hat On“ i hrapavom glasu, DŽo Koker posle četiri godine 29. maja ponovo peva u Beogradskoj areni, tokom turneje kojom predstavja novi album „Hard Knocks“ (2010).

-Postoji nekoliko pesama koje su vrlo uspešne i neizbežne na živim nastupima. Naravno, uvek izvodimo ‘You can Leave Your Hat On“ i ‘Unchain my Heart’, ali sada želimo da uradimo mali miks na sredini koncerta koji će uključiti i stare pesme kao što su ‘Simple Things’ i ‘Tonight’ – rekao je Koker.

Povezana vest:  26. Beogradski Jazz Festival: Spremni za novi skok!

U Srbiji su za ovu godinu za sada najavljeni i nastupi tanzanijskog „Ngoma Afrika benda“, francuskog „Manuška orkestra“ (Manouchka), američkog bluzera Andrea Vilijamsa (Williamsa) i norveškog „Farmers marketa“ – u okviru muzičkog programa filmskog festival „Kustendorf“, od 5. do 12. januara na Mokroj Gori.

Portugalska fado pevačica Mariza nastupiće peti put u Beogradu 11. februara u Sava centru, u okviru novog „Gitar art festivala“ (GAF). Mariza je punila Sava centar 2005, 2006, 2008. i u aprilu prošle godine.

Povezana vest:  Psajov "Gangnam Style" milijardu puta pogledan na Jutjubu

U okviru 12. „GAF-a“ u Sava centru 10. februara biće koncert četiri italijanska soprana „Div4s“, koje će pratiti orkestar „Kamerata serbika“ (Camerata Serbica) pod vođstvom italijanskog dirigenta Marčela Rote. U prvom delu koncerta nastupa kvartet gitara „Romeros“, predvođen Špancem Pepeom Romerom.

Brazilski kompozitor, pijanista i gitarista Egberto Žismonti (Gismonti) nastupiće 12. februara u Kolarčevoj zadužbini u okviru „GAF-a“, a sutradan nastupa u novosadskoj „Sinagogi“.