Večeras, u okviru ovogodišnjeg Kaleidoskopa Kulture, Korzo će ugostiti LP Duo, klavirsku senzaciju koji će ovom prilikom akustično izvesti celokupan album „Duality“. Simbolično, koncert će se na YouTube kanalu Novi Sad 2021 i zvaničnoj stranici Kaleidoskopa Kulture prenositi od 20:22, budući da 2022. označava godinu titule Novog Sada kao Evropske prestonice kulture.

Povezana vest:  Čuveni DJ Pit Tong večeras na Birfestu

Za nekoliko dana, LP Duo obečežiće godinu dana od izlaska albuma „Duality“, koji je po prvi put na jednom mestu okupio autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima LP Dua, potpuno novom instrumentu razvijenom tokom istraživačkog projekta Quantum Music, koji inovativno u takvu vezu dovodi muziku i kvantnu fiziku.

Ovaj jedinstveni klavirski duo u toku ove godine predstavio je i niz akustičnih verzija svojih kompozicija, pa smo čist klavirski zvuk imali prilike da čujemo u delima „Lemon, Honey, Ginger“, „Cosmic Strings“ i „Analog Love“.

Povezana vest:  Veliki povratnički koncert Oružjem protivu otmičara 5. marta u Mikser Housu

Izdanje „Duality“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://lpduo.lnk.to/Duality

PHOTO: Marko Milovanović/Universal Music Serbia