U okviru 27. Festivala evropskog filma Palić u nedelju, 13. septembra u 16.30, u Galeriji Otvorenog univerziteta Subotica, biće otvorena izložba „Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“ uz prisustvo Svetlane Bojković i autora izložbe Zorana Maksimovića. Istog dana u 13 časova u bioskopu Abazija na Paliću biće otvorena izložbena postavka „Velikani srpskog glumišta“ koja objedinjuje portrete velikana pozorišne scene Srbije, a čiji je autor Dragan Despot Đorđević.

Povezana vest:  Kejt Blančet počasni australijski doktorat

U organizaciji Pozorišnog muzeja Vojvodine i Sterijinog pozorja, izložba posvećena Svetlani Bojković upriličena je povodom pedesetogodišnjice njenog umetničkog rada i Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture koja joj je dodeljena 2019. godine. U realizaciji izložbe korišćeni su materijali koji su svedočanstvo njene umetničke karijere, a ono se zasniva na bogatoj i raznovrsnoj građi koju čine: dokumenta, nagrade i priznanja, audio i video zapisi predstava, televizijskih i radio-programa i filmova, plakati, programske knjižice, fotografije, skice kostima, kostimi, nagrade i drugo. Ova izložba je samo mali trag jedne velike, sjajne karijere, a iza predstavljenih slika stoje biografije, događaji i priče koje su takav životni i profesionalni put gradile i obeležile.

Povezana vest:  Andželina Džoli: Deca se dive mojim vratolomijama na filmu

Izložba „Velikani srpskog glumišta“ koju će otvoriti Svetlana Kuzmanović, predsednica Udruženja građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova, nastala je u organizaciji ovog Udruženja i Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ Kučevo, koji su raspisali konkurs za izradu portreta glumaca zarad stalne izložbene postavke Velikani srpskog glumišta. Izložbu čine radovi izabrani na konkursu, a koji svojim kvalitetom ispunjavaju kriterijume konkursa, svojim izrazom, snagom, psihološkom uverljivošću daju svojevrstan omaž ljudima teatra koji su svojim delom obeležili epohu.

Povezana vest:  Ris Viderspun udario auto tokom džoginga