Zahvaljujući uspehu viralnog TikTok videa, singl „Dreams“ grupe Fleetwood Mac je ušao među prvih deset na Billboardovoj listi pesama sa najvećim brojem strimova.

Video na kom vozi skejtbord slušajući pesmu „Dreams“ i ispija sok „Ocean Spray Cran – Raspberry“ snimio je Nathan Apodaca. Broj pregleda koje je sakupio ovaj video je rezultiralo neverovatnim uspehom pesme na TikTok mreži.

Povezana vest:  Da li je Evrovizija odskočna daska za uspeh?

Ubrzo su i članovi benda Fleetwood Mac podržali ovu neočekivanu akciju i sami snimili sličan video što je doprinelo potpunoj eksploziji interesovanja za pesmu na svim društvenim mrežama i striming platformama.

Singl „Dreams“ originalno je objavljen 1977. godine na čuvenom albumu „Rumours“ grupe Fleetwood Mac (bend su činili: Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Christine McVie, John McVie i Mick Fleetwood). Reč je o jednom od važnih albuma u istoriji rokenrola i pesmi koja redovno uspeva da premosti generacijski jaz. Početkom dvehiljaditih desila se slična situacija sa pomenutim singlom, tada su je obradili članovi DJ dua Deep Dish.

Povezana vest:  Bijelo dugme i EKV na Jelen Demofestu 08

Petnaest godina kasnije svedoci smo ponovne popularnosti pesme „Dreams“, sa Stevie Nicks koja u svom TikTok videu, pevušeći pesmu, obuva stari par rolšua.

Gostujući u programu kanala NBC Stevie Nicks je izjavila: „Cela ova TikTok stvar me raspametila! Pravo je zadovoljstvo videti da pesma „Dreams“ ponovo čini mnoge ljude srećnim.“

Sedamdesetdvogodišnja pevačica grupe Fleetwood Mac, Stevie Nicks, trenutno je na mestu broj jedan Billboardove liste „Hot 100 Songwriters“.

Povezana vest:  Nišville workshop i podrška EU