Kraljica popa Beyonce vodi s devet nominacija za ovogodišnje Gremi nagrade, uključujući i za pesmu godine, objavili su organozatori.

Britanska pevacica Dua Lipa, Amerikanka Taylor Swift i reper Roddy Ricch imaju svako po šest nominacija za 63. dodelu najznačajnijih muzičkih nagrada.

Dobitnici će biti proglašeni 31. januara sledeće godine.

Swift i Dua Lipa su u konkurenciji za najvažniju nagradu – album godine – zajedno s Post Maloneom, Coldplayjem, Haimom, Jacobom Collierom, Black Pumas i alternativnom R&B pevačicom Jhene Aiko.

Povezana vest:  Psy spreman za objavu nastavka hita Gangnam Style

Beyonce je nominacije zaslužila najvećim delom za pesmu „Black Parade“ koja slavi crnačku kulturu i aktivizam i objavljena je u vreme letošnjih protesta protiv sistemskog rasizma i policijske brutalnosti prema Afroamerikancima u SAD.

„Black Parade“ će se takmičiti za pesmu i snimak godine, zajedno s „Don“t Start Now“ Due Lipe.

Album Taylor Swift iz „lokdauna“ – „Folklore“ – nominovan je za album godine, a „Cardigan“ za pesmu godine.

Povezana vest:  I ove godine veliko intereseovanje za Banja Luka Fest: rasprodat koncert Zdravka Čolića, sve manje ulaznica za ostale program

Kategorija najboljeg novog umetnika uključuje nominacije koje su dobili reperke Megan Thee Stallion i Doja Cat, kao i alternativna umetnica Phoebe Bridgers.