Online koncert dvoje eminentnih srpskih muzičara, Svetlane Spajić i Bokana Stankovića, na lokalitetu Đavolje Varoši biće emitovan u četvrtak, 17. decembra u 20 časova na striming platformi DICE.

Pjevačka družina Svetlane Spajić nastala je 2009. godine u Beogradu i od samog osnivanja počela je da stiče ugled u svetu. Repertoar grupe je raznovrstan („od Kninske do Timočke Krajine“), a čine ga pesme sa prostora na kojima Srbi žive ili su nekada živeli. Posebno mesto zauzimaju zaboravljene i gotovo u potpunosti iščezle pevačke tehnike i forme. Svetlana Spajić je sarađivala sa mnogim svetskim umetnicima, a zajedno sa Pjevačkom družinom učestvovala je u predstavi „Život i smrt Marine Abramović“ velikog američkog reditelja Roberta Vilsona.

Povezana vest:  MTV PREMIJERA: OHNOKONO – "OH COME ON NOW"

Bokan Stanković jedan je od najboljih srpskih tradicionalnih svirača na duvačkim instrumentima (gajde, duduk, okarina, truba) i vodeći gajdaš svoje generacije. Kroz svoje izvođaštvo, on ne neguje samo muziku istočne Srbije, već se trudi da održi tradiciju u mnogim njenim oblicima: tradicionalnu vokalnu muziku, posebno pevanje na bas, narodne plesove iz istočne Srbije, narodnu nošnju i druge predmete.

World Music asocijacija Srbije je 2013. godine objavila album  „Svetlana Spajić i Bokan Stanković – uživo na Festivalu Todo Mundo“.

Povezana vest:  Pogledajte kako takmičari X Faktora provode svoje slobodno vreme!

Spomenik prirode, Đavolja Varoš  nalazi se na jugu Srbije i sastoji se od dva prirodna i retka fenomena u svetu: zemljanih figura, kao specifičnih oblika reljefa koji u prostoru deluju vrlo atraktivno, i dva izvora jako kisele vode sa visokom mineralizacijom.

Ovo će biti prvi put da je jedna inostrana platforma, na kojoj su do sada koncerte održali Nik Kejv, Kajli Minog, Bjork i mnogi drugi muzičari, pokazala interesovanje za koncert tradicionalne muzike sa naših prostora.

Povezana vest:  DAME PIJU „ZA DŽ" SREDOM NA SOUNDU!

Nastup Pjevačke družine Svetlane Spajić i Bokana Stankovića u Đavoljoj Varoši biće jedinstveno i izuzetno iskustvo. Ako želite da čujete avangardu predaka ukorenjenu u balkansku tradiciju u jednom od najslikovitijih prirodnih lokaliteta u Evropi, ovaj koncert treba da bude na vašoj listi događaja.

Cena ulaznice za online koncert je 10 evra, a može se kupiti preko DICE platforme.