Novosadski sastav Gift čini ekipa posvećenih umetnika, koji redovno nastupaju u najatraktivnijim klubovima u čitavom regionu. Ovi, uvek ekscentrični, nastupi okupljaju veliki broj ljudi koji uživaju u smelom scenskom nastupu. Poznati i po svojoj interakciji sa publikom, svako od članova benda pruža sebe u potpunosti, ne očekujući ništa manje za uzvrat od publike.

Grupa počinje da radi pod imenom Gift (engl. poklon) 1990. godine i odlučuje da se bavi „kaveringom“. Na taj način je bend Gift postigao lokalnu a zatim i popularnost u čitavom regionu, svirajući pesme bendova i izvođača kao što su: Suede, Pulp, Blur, Radiohead, Placebo, Bowie, Depeche Mode i mnogi drugi.

Povezana vest:  Madonna i Warner Music Group ponovo zajedno

Jovan Matić (aka Joca Ajkula), harizmatični vođa benda Gift, jedno vreme boravi u Londonu gde još više afirmiše svoj pristup muzici. Po povratku u Srbiju delovanje grupe izdiže na viši nivo i bend počinje da objavljuje autorske pesme koje su se potom našle na prvom albumu „Dreamoscope“.

Grupa Gift (koju pored Joce čine: Olivera Budošan – klavijature, prateći vokal, Luka Puletić – električna gitara, Žarko Dunić – bas gitara i Živko Grčić – bubnjevi) je tokom jeseni objavila novi video singl za pesmu „Mon Amour„.

Povezana vest:  Sve je spremno za spektakl! Počinje Festival 84 i olimpijske žurke na Jahorini!

Afirmaciji benda Gift svakako će pomoći osvojena prva nagrada na konkursu „Tvoja pesma“ koji su upriličile kompanije Mascom i Tin Drum Music.

„Istakao bih zadovoljstvo zbog buduće saradnje sa izdavačkom kućom Mascom koja je omogućila da, ova nešto drugačija pesma, nađe lako put do publike. To u mnogome omogućava dalji razvoj nas kao muzičara. Zbog toga smo veoma srećni i zahvalni,“ izjavio je Jovan Matić.

Povezana vest:  Lady Gaga najplaćenija zvezda ispod 30 godina

U susret novim pesma, singl „Mon Amour“ je od danas, prvi put, dostupan na svim striming servisima kao zvanično digitalno izdanje.

„Pesma „Mon Amour“ je ironična, buntovna! Ušuškana u romantične melodije i neku magičnu letnju setu s kraja dana, lako se prikrada kao i sve zemljotresne ljubavi, čupa meso i ulazi bez pitanja u ćelije sa krajnjim ciljem gubitka razuma,“ dodaje Joca.

Kompanija Mascom sa velikim zadovoljstvom započinje saradnju sa grupom Gift čije će pesme, sigurni smo, obeležiti godinu pred nama.

PHOTO: Antal Szilírd