Peta pesma i video Željka Mitrovića i benda „The Monx“ koji su ugledali svetlost dana jeste pop-rok numera „Ponoć“. Željko i ekipa do sada su objavili četiri drugačije hit-numere, koje su vrlo brzo i sa oduševljenjem prihvaćene kod publike. Do sada dominirao je fank zvuk; fank-rok, džezi fank…ali numera „Ponoć“ donosi zapravo jednu potpuno drugačiju atmosferu! Željko Mitrović, nekadašnji basista Beogradskog benda „Oktobar 1864“, u najnovijoj numeri donosi lagane zvuke pop-roka. Pop-roka koji je takav nepogrešiv senzibilitet imao krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina. Nežan, a snažan vokal pevačice benda „The Monx“, Isidore Mitić, savršeno dočarava vajb godina koje su ostavile ogroman pečat u muzici kako u regionu, tako i u svetu. Savršeno nasvirani muzičari benda „The Monx“ na čelu sa Željkom, zajedno sa Isidorinim vokalom, napravili su takvu muzičku celinu koja se bez greške dopada na prvo slušanje, a na drugo već obožava.

Publika koja je odrasla na pop-roku prošlog veka, ili živela aktivno taj zvuk u tom vremenu, ne može biti imuna na ovu stvar, jer apsolutno daje više od retro momenta. Ova „Ponoć“, koja je stigla pre svih, daje osećaj fine ustreptalosti koja budi kod slušaoca najfinije porive. Željko je zapazio da se domaća scena pretvorila u trep i rep i da je nestalo harmonije. Sa bendom „The Monx“ osećaj muzike u najfinijem smislu te reči se ne gubi već i te kako dobija, a mladi sada imaju priliku da čuju jedan drugačiji ritam i povežu se sa drugačijim vidom tekstova.

Povezana vest:  FUSION BINA EXIT FESTIVALA, Seun Kuti & Egypt 80, Edo Maajka, Obojeni program, Kamp! i mnogi drugi

Karakteristična stvar za sve dosadašnje Željkove numere je činjenica da i ako izbacuje pesme na svakih nedelju dana – da svaka odiše sopsvenim vajbom i svaka je donela zasluženi uspeh.

2020. bila je više nego turbulentna, na globalnom nivou. Svi sa nestrpljenjem iščekujemo ulazak u sledeću godinu, jer koliko god da smo svesni da se stvari ne menjaju preko noći – 2021. godina donosi nadu! A ona nam je svima potrebna – da se osećamo dobro! Zato je numera „Ponoć“, kao vesnik dobrih vesti, izašla baš sada kao potpuni pogodak za kraj 2020, kao uvod u bolje stvari koje nas očekuju.
(izvor pink.rs)

Povezana vest:  Sky Wikluh predstavlja još jednu novu pesmu

Šesta pesma i video Željka Mitrovića i benda MONX koji su ugledali svetlost dana jeste fanki numera „Grešni“. Zajedno sa vokalom mlade Isidore Mitić, ovu numeru otvara kratka ali izražajna bas linija i već u prvim taktovima nagoveštava da nas očekuje ozbiljna fank fešta! Vokal Đorđa Miljenovića – Skaj Viklera na vrlo vešt i zabavan način uvlači slušaoca u ovu numeru, da je već prekasno kada shvati da će i šesta numera benda „The Monx“ ići na repeat. Dve trube, trombon i saksofon dodatno pospešuju atmosferičnost i dočaravaju filmski momenat. Isidora je u pesmi „Grešni“ prepustila starijem kolegi Vikleru dominantniju pevačku poziciju, što u dosadašnjim numerama nije bilo slučaj, ali svakako je ovakva postavka donela novu energiju i drugačiju formu.

Skaj Vikler, kao jedan od talentovanijih muzičara i producenata na domaćoj sceni, nakon dve sjajne saradnje i odlično poklopljenih energija i muzičkih ideja – postao je pridruženi član benda „The Monx“. Željko Mitrović kao iskusni muzičar, jasno je prepoznao strast prema dobroj svirci i uživanje u kreativnom procesu, te nije ni čudo da su se kreativci takvog kalibra povezali. Bend „The Monx“ najnovijom numerom „Grešni“ zauzima vodeće mesto na domaćoj sceni i svake nedelje daje ozbiljan domaći zadatak svim muzičarima u regionu!

Povezana vest:  Miley Cyrus planira koncert na kojem će biti skroz naga

Iako je samo par dana prošlo od 2021.godine, godine koju smo svi toliko priželjkivali da dođe…godine u koju polažemo najviše nade – Željko Mitrović je poželeo da u velikom stilu počasti svoju publiku i bombastično otpočne ovu godinu sa numerom, koja najavljuje svima toliko potrebno dobro raspoloženje.

„Grešni“ je svakako jedna atipična praznična numera, ali u sebi sadrži vrcavost, igru i vajb na koji se ne može ostati imun! Željko Mitrović, vođen svojim stvaralačkim duhom, je još jednom napravio dobar potez! Ovakav ulazak u 2021. godinu najavljuje dešavanja o kojima će se tek govoriti.

Izvor: pink.rs