New Ritual Group photo-1

Kompozicije Borisa Kovača u Mikser Houseu 20. novembra

New Ritual Group, novi projekat Borisa Kovača, izvešće presek odabranih instumentalnih dela vojvođanskog kompozitora i instrumentaliste 20. novembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46), sa početkom u 21 čas. Koncert će predstaviti izvesnu retrospektivu dosadašnje karijere Borisa Kovača, koja uključuje i izbor najuspelijih novih radova, od kojih će nekoliko biti premijerno izvedeni upravo na beogradskom koncertu.

Projekat Borisa Kovača, New Ritual Group, logičan je nastavak razvoja njegovog kamerno-muzičkog stvaralaštva. Nakon nekoliko projekata u kojima se pojavljuje sa dva pa i tri puta brojnijim izvođačkim sastavom, svođenje orkestra na kvintet aktuelni je izazov za Kovača i njegove višegodišnje saradnike: klaviristkinju Slobodanku Bobu Stević, kontrabasistu Sinišu Mazalicu i perkusionistu/bubnjara Lava Kovača, ali i za novu Kovačevu saradnicu, saksofonistkinju Jasnu Jovićević.

Povezana vest:  Seleni Gomez presađen bubreg

Muzički jezik kojim se izražava New Ritual Group, predvođen vojvođanskim kompozitorom visokog međunarodnog renomea, izmiče svim aktuelnim stereotipima. U njemu se spajaju postmoderni idiom savremene kamerne muzike sa iskustvima savremenog jazz-a i world music-a, sa primesama tradicionalne muzike jugoistočne Evrope i Mediterana.

Boris Kovač je kompozitor, instrumentalista i multimedijalni umetnik koji piše muziku za kamerne sastave koje obično sam uvežbava i void, a mnogi od njegovih projekata rađeni su za pozorište i film. Predvodio je sastav Ritual Nova, LaDaABa orchest, orkestar La Campanella, Kamerni muzički teatar Ogledalo, Akademiju lepih veština i vodio nekoliko radionica. Izvodio je svoje kompozicije na preko 500 koncerata i oko 250 festivala nove muzike, world music i savremenog pozorišta u oko 30 zemalja. Njegovi albumi su se 5 puta nalazili na listi deset najboljih albuma u izboru panela Radio DJeva Evropske radiodifuzne unije (WMCE), a časopis Songlines je uvrstio Poslednji balkanski tango među „50 najznačajnijih albuma“ svih vremena.

Povezana vest:  Psy: Moja porodica je u panici jer sam postao slavan

Ulaznice za concert dostupne sun a svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 700 dinara, koja važi do 13. novembra. Od 13. novembra, cena karte biće 900 dinara.