evanescenceEvanescence ove godine objavljuje album!

 

Evanescence je nakon albuma ‘The Open Door’ iz 2006. uzeo odmor – gorljivi bi fanovi možda rekli i predug – ali Will Hunt, bubnjar slavnog američkog goth/alternative metal benda, kaže da su pri kraju sa snimanjem novog materijala koji bi trebao biti objavljen ove godine.

Prema njegovim rečima, pevačica Amy Lee iznenadiće obožavatelje svojim vokalnim eksperimentima, a s producentom Steveom Lillywhiteom (U2) odlučili su istražiti i nešto drugačije žanrove.

Povezana vest:  Koncert grupe Smak na Ušću 20. juna 2015.

Kako kaže Hunt, to će biti sasvim novo razdoblje benda, ali poručuje obožavateljima da ne trebaju da brinu i misli da su potpuno promenili stil.

-Amy je snimila neke zaista fascinantne vokalne dionice. Mislim da će svi biti poprilično iznenađeni, ali i da će im se to svideti. Puno je rizkovala, ali uvereni smo da će ovaj album biti najbolji dosad – otkrio je.

Povezana vest:  Lejdi Gaga promoviše novi album putem društvene igrice

Inače, ranije ove godine Amy je izjavila da će se na novom albumu Evanescencea, trećem po redu, osetiti uticaji muzičara poput Bjork, Depeche Mode i Massive Attack, odnosno da će bend iskoračiti i u electro/pop vode.

-Naravno da će novi album imati naš prepoznatljiv zvuk, ali ovoga puta smo odlučili za drugačiju igru. Verujem da će svi biti zadovoljni krajnjim rezultatom – rekla je Amy, koja se u međuvremenu udala za dugogodišnjeg dečka Josha Hartzlera.

Povezana vest:  Džibo poziva u Suboticu