Hope for Haiti
mtv-logoMTV u saradnji sa zvezdama kao što su George Clooney i Wyclef Jean priprema posebnu emisiju za pomoć Haitiju 22. januara. Prenos uživo u noći između petka i subote od 02:00 – 04:00 na regionalnom MTV – ju!
Posle katastrofalnog zemljotresa i humanitarne katastrofe na Haitiju, Wyclef Jean, bivši član Fugees, pozvao je na prikupljanje SMS i online donacija.Njegovom pozivu upućenom preko Twittera odazvale su se brojne zvezde, ali i obični ljudi, pa je tako samo preko mobilnih telefona ovog vikenda u Americi prikupljeno čak 2 miliona dolara. Nakon posete glavnom gradu Haitija Port-au-Princeu, Wyclef je izjavio: -Ovo je kao apokalipsa. Ceo dan sam pomagao u uklanjanju tela. Ima toliko poginulih da mrtvačnice i groblja ne mogu da ih prime. Sada je najvažnije da se pronađe način da se mrtvi uklone sa ulica….
MTV se udružio sa oskarovcem Georgem Clooneyem i Wyclefom Jeanom i priprema posebnu emisiju za pomoć Haitiju koja će biti uživo emitovana na regionalnom MTV’ju u noći izmežu petka i subote od 02:00 do 04:00u petak. Emisija Hope for Haiti, koju će bez komercijalnih reklama emitovati TV stanice ABC, CBS, NBC, FOX, CNN, BET, CW, HBO, MTV, VH1 i CMT, najavljena je za 02:00 ujutru po lokalnom vremenu, a domaćini će biti George Clooney u LA-u, Wyclef Jean u New Yorku, dok će se poznato CNN lice Anderson Cooper javljati sa Haitija. Sve donacije će biti uplaćene dobrotvornim organizacijama Oxfam America, Partners in Health, Crvenom krstu, UNICEF-u i Wyclefovoj fondaciji Yele Haiti.U emisiji Hope for Haiti će se pojaviti brojne zvezde koje će se pridružiti kampanji narednih dana, o čemu ćete biti obaveštavani, a uživo će se uključivati i reportaže iz mreže CNN. Emisiju će širom sveta prenositi međunarodna mreža MTV Networks i CNN International.Društvene mreže Facebook i MySpace takođe su potpisale zvanično partnerstvo sa ovim ogromnim humanitarnim projektom, kako bi podstakli što više ljudi širom sveta da se uključe u kampanju i prilože donacije.
MTV, noć između petka i subote u 02:00 do 04:00!
Reprize subota, 23.01.2010, u 21:00 i nedelja 24.01.2010, u 16:00!
Povezana vest:  Jelena Tomašević rasprodala Sava centar, zakazan još jedan koncert 4. novembra