Evropa u Beogradu 

epicaU petak 22. januara, Evropa stiže u Beograd. Najveći Festival Advertising-a i komunikacija u Evropi – EPICA dolazi u Beograd, gde će se održati svečana ceremonija dodele nagrada najboljima u struci. Domaćin ceremonije je New Moment magazin.
EPICA Festival (Europe`s Premier Creativity Awards) je prvi i najveći evropski festival kreativnih komunikacija (PR, Advertising, Dizajn, Direktni marketing, Interactive, Novi mediji …) koji se ove godine održava po 23. put, a Beograd po prvi put ima čast da bude domaćin Gala ceremonije dodele nagrada najboljima. 
Svečana dodela nagrada održaće se 22. januara 2010, a zamišljena je kao multimedijalni zabavni program koji će početi svečanim prijemom za naše goste na Belom Dvoru, a sama svečana ceremonija dodele nagrada biće u beogradskom klubu Teatro. Tog dana, Beograd će biti kreativni centar Evrope!
Žiri koga čine glavni urednici 34 evropska magazina iz oblasti reklame, dizajna, biće gosti našeg glavnog grada, što učesnicima garantuje izuzetnu medijsku propraćenost, ali je jedinstvena prilika za promovisanje naših kreativnih potencijala, Beograda i Srbije. 
Iako je sedište Epike u Parizu, svečana ceremonija dodele nagrada najboljima je svake godine u drugoj evropskoj prestonici (Brisel, London, Stokholm, Atina, Istambul, Moskva…), a po prvi put ove godine, čast da bude domaćin pripala je Beogradu! 
Najbolji u evropskom marketingu i advertjzingu bice naši gosti i ovo ce biti jednistvena prilika da se profesionalci iz naše zemlje, regiona i Evrope susretnu i razmene iskustva.
Organizator događaja je Savet za novo mišljenje, neprofitna fondacija koja ima za cilj da razvija, proizvodi i promoviše ideje za dobro Srbije i regiona i društva u celini.
Prošle godine na EPICA Festivalu takmičilo se preko 4900 radova iz vise od 660 evropskih agencija i multinacionalnih kompanije. Radovi se takmiče u okviru 41 kategorije. 
Pored dodele nagrada u kojoj će učestvovati najbolji kreatori reklama u Evropi nastupaće u blokovima domaći i regionalni izvođači – pevači, trubači, plesači, mađioničari, DJ-vi koji su ostvarili evropski i internacionalni uspeh i priznanja poput MTV nagrada, nagrada na Evroviziji i slično. Voditeljski par biće naša poznata glumica Katarina Radivojevic i maneken Lazar Sakan.

Povezana vest:  Za novo dečje hemato-onkološko odeljenje u Nišu - Bolnica za superheroje