Nakon pesama „Jedna lepa stvar“ i „Više nisi tu“, Ivan Milenković i Bluz mašina predstavljaju još jedan singl sa budućeg albuma na kojem rade a koji bi trebalo da se pojavi do kraja ove godine.

Kao treći singl, odabrali su pesmu „Okean“, baladu, za koju kažu da u žanrovskom smislu predstavlja eksperiment kojim su pokušali da urade nešto drugačije u odnosu na ono što su do sada radili.

Povezana vest:  Nove vesti iz tabora novosadskih pankburaša - ZBOGOM BRUS LI

Ne treba se plašiti neuspeha i neprihvatanja od strane ustaljene publike i kritičara, pogotovu ne u drugoj dekadi 21 veka. Svet uveliko ide napred, pa zašto ne bismo i mi?“ kaže Ivan.

Pesma „Okean“ opisuje ljudske odnose, ljubav, našu svest koja je istovremeno i beskrajna ali i ograničena i nemirna u odnosu sa stvarnošću.

Produkciju, kao i na prethodnim pesmama sa novog albuma, potpisuje Saša Otašević (studio Mašina 23).

Povezana vest:  Majkl Džekson od početka karijere uzimao lekove

Lyric video za pesmu „Okean“ možete pogledati ovde: https://youtu.be/PsVHreQa5tU

Bluz Masina je autorski bluz rok bend iz Beograda koji iza sebe ima vec dva objavljena albuma. Ivan Milenkovic, frontmen i gitarista grupe, trenutno radi na svom prvom solo albumu. Ivan je samostalni umetnik iz beograda i bavi se muzikom i multimedijom vec 21 godinu, a iza sebe ima 6 autorskih izdanja.

Uvek sam želeo da se bavim isključivo muzikom, ali smatram da je u eri u kojoj živimo (i u zemlji kojoj živimo) to postalo nemoguće. Mnogi potežu za dodatnim ili rezervnim prihodima da bi preživeli, jer nastupa, od kad je počela pandemija, ima vrlo malo“ kaže Ivan i dodaje da mu je izuzetno drago što je pronašao svoj autorski izraz i unutrašnji mir, pa može da se posveti autorskom radu.

Povezana vest:  Ekskluzivna premijera novog spota sastava Maroon 5 "Misery"

PHOTO: Bojan Stevanović