Film dansko-švedske koprodukcije „JOŠ JEDNA TURA“ najsvežiji dobitnik BAFTA nagrade za najbolji film van engleskog govornog područja, naći će se ekskluzivno na repertoaru Kombank Dvorane od 15. do 25. aprila. Tokom 10 dana prikazivanja, ljubitelji evropskog filma će ovo ostvarenje moći da pogledaju u čak tri termina (u 15, 17.20 i 19.40 časova).

Povezana vest:  Direktor Austrijskog filmskog arhiva Nikolaus Vostri predstavio delo Hedi Lamar i Luize Kolm-Flek na Austrijskom filmskom festivalu

Inače, Još jedna tura je nagrađen i sa nekoliko priznanja Evropske filmske akademije u Berlinu, kao što je priznanje za najbolji evropski film, dok je reditelj Tomas Vintenberg (Thomas Vinteberg) proglašen  najboljim evropskim rediteljem za rad na ovom ostvarenju, a ruku mu je istovremeno dopala i nagrada za najbolji scenario.

Komedija sa elementima drame koja je trenutno nominovana u dve kategorije za nagradu Oskar (u kategoriji za najboljeg reditelja i najbolji film van engleskog govornog područja), opisuje život četiri prijatelja koji rade kao profesori u srednjoj školi. Oni istovremeno pokušavaju da poboljšaju svoj život time što eksperimentišu konstantnim održavanjem nivoa alkohola u krvi.

Povezana vest:  Najviše žena napustilo bi muževe zbog Roberta Patinsona

Uloge za ovaj film poverene su  Madsu Mikelsenu (Mads Mikkelsen) koji je nosilac „evropskog Oskara“ za najboljeg glumca Evropske filmske akademije u Berlinu, kao i Tomasu Bo Larsenu (Thomas Bo Larsen ) i Magnusu Milangu (Magnus Millang).