Kultni beogradski rep sastav Prti Bee Gee se posle pet godina izdavačke pauze vratio na scenu obeležavajući dvadeset godina postojanja.

U proteklom periodu bend je prošao kroz mnoge faze razvoja. Od razuzdanih i drčnih repera sa ulice; iznenadne smrti Moskrija, jednog od osnivača benda, do nastupa na Exit festivalu i izuzetnog poštovanja u rep komuni širom regiona.

Uz grupu Bad Copy, duo Prti Bee Gee važi za jedan od najuticajnijih hip-hop sastava na ovim prostorima u poslednje dve decenije.

Povezana vest:  Koncert grupe Hari Mata Hari sutra u Sava Centru

Nasuprot ozbiljnosti situacije u kojoj se našla cela planeta, Prti Bee Gee, u svom povratničkom singlu „Cigging„, odlučuju da slave život, druženje i zabavu. Mikri i Eufrat bivaju inspirisani zlatnim počecima hip-hopa, izvođačima kao što su The Sugarhill Gang, Grandmaster Flash and the Furious Five ili De La Soul.

„Singl „Cigging“ biće deo predstojećeg šestog studijskog albuma „5+1″ i urađen je u saradnji sa Ajs Nigrutinom. Ta kolaboracija je prva posle one koju smo sa njim ostvarili na našem prvom izdanju „Grejtest Hits“ 2003. godine. Pesma je ujedno i omaž čuvenoj hip-hop lektiri „Repers Delight“ koju je sastav The Sugarhill Gang objavio pre više od četrdeset godina. Naziv „Cigging“ je bilo ime radne verzije matrice i izraz se odomaćio tokom snimanja tako da smo ga zadžali do kraja,“ kazao nam je Mikri.

Povezana vest:  Gibonni i treći put u Sava centru!!!

Prti Bee Gee feat. Ajs Nigrutin & DJ Mrki objavili su singl „Cigging“ 16. aprila i dostupan je na svim relevantnim striming servisima. Obratite pažnju na izuzetno atraktivan i zabavan video spot za pomenutu pesmu na YouTube kanalu benda Prti Bee Gee.

PHOTO: Renato Miskolci