Eurosong_GermanySrbija nastupa u prvom polufinalu Eurosonga 2011.

 

Na jučerašnjem žrebu održanom u Dizeldorfu, gradu domaćinu ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije, odlučeno je da će Srbija nastupiti u prvom polufinalu koje je na rasporedu 10. maja 2011. godine.

U žrebu je učestvovalo 38 zemalja koje će se naći u polufinalnim večerima Eurosonga, odnosno 10. i 12. maja 2011. godine. Također, odlučeno je u kojoj polovini svakog polufinala će nastupiti zemlje učesnice Eurosonga, kako bi delegacije pojedinih zemalja unapred mogle da znaju kada se očekuje njihov dolazak u Dizeldorf na prvu probu na sceni.

Povezana vest:  Pogledajte spot za pesmu Regine i Tife "Ptico mala" (VIDEO)

Predstavnik Srbije na 56. takmičenju za pesmu Evrovizije u Nemačkoj nastupiće prve polufinalne večeri. U toj grupi su Albanija, Armenija, Finska, Gruzija, Norveška, Poljska, Rusija, Srbija, Švajcarska, Turska, Azerbejdžan, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Island, Litvanija, Malta, Portugal, San Marino.

Druge večeri polufinala koje je na programu 12. maja za plasman u Veliko finale borićse:

Povezana vest:  Jarununited centar regionalne zabave

Holandija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Kipar, Austrija, Švedska, Moldavija, Belgija, Slovačka, Izrael, Makedonija, Danska, Belorusija, Bugarska, Letonija, Estonija, Rumunija

Slovenija i Irska.

I ove godine direktno učešće u Velikom finalu osigurala je tzv. Velika četvorka, odnosno, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Španija. Predstavnicima ovih zemalja u finalu će se pridružiti i Italija koja se nakon 13 godina ponovo vraća na takmičenje za najbolju pesmu Evrope.

Povezana vest:  INNINA IZJAVA POVODOM NASTUPA U BEOGRADU I EKSKLUZIVNA PREMIJERA NOVOG SPOTA „ENDLESS“ NA MTV-JU!

Na kraju, u finalu 56. Eurosonga koje će se održati 14. maja, za Grand Prix takmičiće se predstavnici 25 zemalja, 10 iz svakog polufinala kao i pet predstavnika iz sada već Velike petorke.

Tačan redni broj nastupa za svaku zemlju učesnicu ovogodišnjeg Eurosonga biće poznat nakon žreba koji će se održati na sastanku šefova delegacija u martu, također u Dizeldorfu.