U novom izdanju i sa primesama novog žanra, kraj nedelje singlom „Podivljam“ obeležila je Mimi Mercedez. Kako bi sam naslov mogao da sugeriše, pesma poziva na dobru zabavu, ali ipak je reč o njenoj temi – muzičarka i autorka vrlo iskeno pristupa međuljudskim odnosima.

„Cilj mi je bio da razmrsim taj problematičan način razmišljanja koji osobu stavlja u pasivnu ulogu u sopstvenom životu i da na neki, nadam se simpatičan, način predložim ideju da smo ipak mi ti koji vuku konce“, objašnjava Mimi.

Povezana vest:  Selena Gomez: Taylor Swift je moj veliki oslonac

Zvuk koji donosi numera „Podivljam“ podseća nas koliko Mimi Mercedez voli da koketira sa različitim žanrovima, o čemu rado i govori u svakoj prilici.

„Podivljam“ je još jedna u nizu pesama u kojima koketiram sa nekom vrstom jamajčanskog zvuka, što je moj san još od samog početka karijere, ali se nisam osećala dovoljno kompetentnom da počnem da ga ostvarujem – sve do skoro. „Podivljam“ simbolizuje moje umetničko oslobađanje, pa tako ovog puta ne robujem očekivanjima ni lirički ni muzički, pa čak ni estetski, što će se videti u spotu“, priča Mimi i nastavlja o samoj realizaciji, u kojoj su učestvovale kolege sa muzičke scene, pa je trombon za numeru odsvirao Nemanja Kojić Coyote.

Povezana vest:  Plavi orkestar 6. juna u Nišu

„Što se muzike tiče, zamislila sam neku osnovnu ideju za ovaj projekat, a do ljudi koji su dalje učestvovali u njemu sam dolazila prilično spontano, kao da su se kockice sklapale baš kako treba, jedna po jedna. Tako sam i potpuno neplanirano imala tu čast da po prvi put sarađujem sa legendarnim Kojotom“.

Povezana vest:  Američki reper Snup Dog u spotu puca u klovna koji liči na Trampa

Mimi Mercedez je početkom aprila predstavila EP pod nazivom „2020″, koji se od današnjeg izdanja razlikuje žanrovski, budući da je u pitanju old school rep, u kome je sumirala svoje utiske iz prethodne godine i način suočavanja sa takvom vrstom izazova, uz fantastičan zvuk.

Izdanje „Podivljam“ je u Srbiji dostupno na svim streaming servisima:

https://Mimimercedez.lnk.to/Podivljam

PHOTO: Aleksa Miletić