Universal Music Serbia i Virgin Music Label & Artist Services najavili su danas početak strateškog partnerstva za globalnu distribuciju sa jednim od najznačajnijih srpskih hip-hop izdavača, Balkatonom. Ovu beogradsku etiketu 2015. godine je lansirao njen osnivač – Rasta, da bi se vrlo brzo pozicionirali među najuticajnijim izdavačima na rastućoj hip-hop, R&B i trap sceni Balkana, prevazišavši brojku od čak milijardu strimova za manje od pet godina.

Kao matična kuća balkanskog superstara Raste, Alena Sakića, Linka i drugih prepoznatljivih imena regionalne scene, ali i zvezda u usponu među kojima su Riga Dri, Tyzee, Sanela, i drugi, Balkaton je više od biznisa, to je porodica – Balkaton Gang. Etiketa koja čvrsto stoji iza autentičnosti, vizije i umeća svojih izvođača i njihovih priča, sada uz podršku Universal Music Group dobija idealnu infrastrukturu za dalje razvijanje svog brenda, širenje mreže i uticaja svojih izvođača i izdanja, kako lokalno i regionalno, tako i globalno.

Uz duboko razumevanje značaja striminga i aktuelnosti u muzičkoj distribuciji, ali i važnosti izgradnje jake i snažne zajednice fanova, Balkaton od svog nastajanja uživa jaku reputaciju u razvoju domaćih zvezda i kreiranju nesumnjivih hitova koji menjaju kurs balkanske kulture na oduševljenje hiljada fanova u regiji i u dijaspori. Njihova veština da prepoznaju i produciraju hitove, dolazi kao idealan spoj sa ekspertizom kompanije Universal Music u digitalnoj distribuciji i strateškom konsaltingu, kao i njenim naporima da pruži premijum usluge izvođačima i izdavačima, upravo onim trenutno najdinamičnijim talentima i preduzetnicima u industriji.

Povezana vest:  U februaru i martu muzički festival BBD sa publikom

Povodom ove saradnje Generalni Direktor Universal Music Serbia, Ilija Milošević ističe: „Svi u našem lokalnom, regionalnom i internacionalnom timu u Universal Music smo jako uzbuđeni što radimo sa Balkatonom. Ovo partnertsvo dolazi u trenutku kada je prisustvom svih ključnih digitalnih servisa u regiji naše tržište konačno zrelo da u iskoristi svoj pun potencijal i počne da na pravi način prati aktuelne trendove u ovoj uvek inovativnoj industriji, a Balkaton kao inicijator kreativnog razvoja i apsolutni lider u tome na nivou cele regije Zapadnog Balkana, naš je idealan partner da ovu veliku promenu povedemo zajedno.“

Povezana vest:  BELGRADE FOAM FEST 2015, Sonique sprema svetsku mega premijeru!

Osnivač i direktor Balkatona, Stefan Đurić Rasta takođe je izrazio spremnost ka budućoj saradnji sa Univerzalom rečima: „Veoma mi je drago što smo saradnju ovako strateškog tipa započeli u ključnom trenutku za Balkaton, zato što posle teškog perioda koji nas je sve našao, mi se vraćamo jači nego ikad i spremamo mnogo novih projekata, traka, albuma i bengera kojima želimo da se predstavimo i svetskoj sceni, a ne samo području Balkana. Mislim da će saradnja ovog tipa definitivno postaviti još jedan nivo na muzičkoj sceni i ostaviti trag u njenoj istoriji“.

Fabian Stilke, Generalni Direktor za Zapadni Balkan dodao je da postoji veliko uzbuđenje zbog početka saradnje sa Balkatonom. „Vrlo smo strastveni po pitanju njihovih izvođača i repertoara i radujemo se da počnemo da radimo na njihovom katalogu i novim izdanjima. Balkaton će nastaviti da uspešno razvija svoje artiste i marketira svoja izdanja, ali će sada kroz Virgin Music Label & Artist Services dobiti snažnu stratešku podršku i pristup mreži koja im omogućava izuzetno jaku regionalnu i globalnu infrastrukturu.“

Povezana vest:  UŠĆE SHOPPING CENTAR PROSLAVLJA ČETVRTI ROĐENDAN UZ SERGEJA ĆETKOVIĆA

Virgin Music Label & Artist Services, deo Universal Music Group, pokrenuta je sa namerom da izvođačima i izdavačima ponudi globalna rešenja angažmanom i resursima svojih u potpunosti operativnih timova na najznačajnijim muzičkim tržištima širom sveta kao što su SAD, Japan, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Australija, Latinska Amerika i brojnim drugim teritorijama čije nas otvaranje očekuje u predstojećim mesecima.

Ovo novo partnerstvo zvanično je počelo lansiranjem potpuno nove Balkaton zvezde – Kali i njenim debitantskim singlom „Crna Magija“ prošlog petka, danas objavljenim singlom „Aman“ na kome sarađuju Rasta i Voyage, ali i objavljivanjem novog Rastinog albuma koji se sa nestrpljenjem očekuje uskoro.

Slušajte potpuno novu plejlistu koja na jednom mestu okuplja sve Balkaton hitove:  https://Balkaton.lnk.to/BalkatonPL