U petak od 20.30 časova na Trgu republike vas očekuje Jovan Maljoković, dok će pred nastup Maljokovića atmosferu zagrejati Warm up dj set latino muzikom.

Jovan Maljoković je srpski džez saksofonista, kompozitor i aranžer. Osnivač je i član „Balkan salsa benda“ i umetnički direktor Valjevskog džez festivala. Sa bendom Gorana Bregovića „Orkestar za svadbe i sahrane“ svirao je četiri godine. „Balkan salsa bend“, koji je osnovao Jovan Maljoković snimio je 10 albuma. Dobitnik je Nagrade za životno delo koje dodeljuje Nišvil džez festival za 2015. godinu.

U subotu od 20.30 časova na Trgu nastupa Lena Kovačević, a pre nje sastav Sky cellos.

Sky cellos predstavlja savršen spoj visokog umetničkog kvaliteta sviranja klasične muzike i popularnih filmskih i pop hitova.
ANGELINA ŽIVKOVIĆ – Čelo
MILICA JEKOVIĆ – Čelo
MIMA MAJSTOROVIĆ – Čelo

Lena Kovačević je džez muzičar, kompozitor i tekstopisac iz Srbije, kćerka pisca Dušana Kovačevića. Rođena je 1982. godine u Beogradu. U rodnom gradu je završila klavirski odsek srednje muzičke škole, a 2006. je diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu.

Nastupala je na brojnim takmičenjima i festivalima, uključujući i muzički festival Egzit 2001. godine. Sa Bajagom je 2003. snimila jednu od pesama u filmu „Profesionalac“. Sarađivala je sa Kraljevskim holandskim orkestrom, sa kojim je održala seriju koncerata u Holandiji i Belgiji, uključujući i nastup pred holandskom kraljicom. Nastupala je kao solista u projektu američkog basiste Džona Klejtona, a sa belgijskim producentom Biskemijem je snimila obradu srpske tradicionalne pesme „Gusta mi magla padnala“. Takođe je nastupala i u Srbiji – u Bitef teatru, u Kolarčevoj zadužbini i na Mokranjčevim danima. U Beogradu je decembra 2009. izdala album pod nazivom „Dobar dan za pevanje“. Bila je producent albuma za monahinje iz manastira Ravanica, a sarađivala je i sa čuvenim američkim producentom Godfrijem Dajmondom na pjesmi „Pick up“. Bila je član žirija, zajedno sa Vladom Georgievim i Sašom Miloševićem Maretom, na muzičkom takmičenju „Prvi glas Srbije“ koje je 2011. emitovano na Prvoj televiziji.

Povezana vest:  TEXAS FLOOD I VASIL HADŽIMANOV BAND ZA VIKEND U ZGRADI BITEFA

U nedelju na Trgu republike od 20.30 časova očekuju vas sastav GLAS NE ŽICE i Ivan Ilić TETRA PACK.

Glas ne Žice je prvi a capella bend na ovim prostorima. Bojana Radivojević, dirigent, osnovala je sastav početkom 2010.godine. Bend Glas ne Žice kroz svoje originalne aranžmane kombinuje pop, rok, soul, narodnu,fank i klasičnu muziku, stvarajući sopstveni prepoznatljiv stil samo ljudskim glasovima. Kroz duboku posvećenost umetnosti, Glas ne Žice hrabro stvaraju potpuno novi svet i muzički pravac, ostvarujući misionarsku dužnost muzičkog oplemenjivanja. Imali su brojne nastupe na kulturnim manifestacijama, konferencijama, solističkih koncerata i mnogobrojnih televizijskih i radio gostovanja u zemlji i regionu. Ostvarili su saradnju sa našim popularnim pevačima narodne muzike Draganom Kojićem Kebom i Emirom Đulovićem (BiH), pop muzike Anom Stanić i pevačima Ilijom Mihailovićem (Berklee) i Nikolom Nemeševićem Nemešom, sa glumicom Jelenom Gavrilović i glumcem Draganom Marinkovićem Macom, sa gitaristom Mladenom Pecovićem, sa DJ dvojcem Vanillaz iz Hrvatske, sa legendom narodne muzike Predragom Negovanovićem kao i sa producentima Markom Konom i Sašom Lazić. Pored saradnje sa muzičarima iz žanrova popularne muzike, ostvarili su projekat akapela opere- mjuzikla Dzumbus,koja je izvođena na turnejama u Bugarskoj i Crnoj Gori u saradnji sa operskom produkcijskom kućom Operosa. Izuzetan plasman ostvaren je u finalu trećeg serijala takmičenja Ja imam talenat, a svoj talenat dokazali i nesvakidašnjom obradom popularnog folk hita Mali mrav, kao i obradom legendarne pesme Zdravka Čolica Pjesmo moja, čime dospevaju u žižu javnosti. U svojoj autorskoj pesmi Ljubav tražim, uspeli su da elektro- house zvuk u potpunosti donesu svojim glasovima.

Povezana vest:  EXIT tim sa popularnim glumcima i muzičarima sa Petrovaradinske tvrđave poslao celom svetu poruku jedinstva

Ivan Ilić je rođen u Beogradu (Srbija) 1979. godine. 1999. je stvorio bend „Solid“ sa kojim je snimio albume „Ta-ta-ta-tira“ i Jazz & Samba. „Solid“ je nastupao na „Nišvil džez festivalu” i Međunarodnom festivalu džeza i bluza-Šabac ”, gde su 2002. godine osvojili nagradu za najbolji mladi džez sastav Jugoslavije. 2004. preselio se u Barselonu i završio studije moderne muzike i džeza 2006. godine, kada je snimio i dva albuma: „Chily, Claud with Slavich “ i „Dirty shoes & high heels“ kao lider tria. Od 2005. do 2014. bio je član benda „Los Moussakis“, koji je učestvovao na turneji „Diversons” La Caixa i u pozorišnoj predstavi “Musica de los Balcanes dentro de una maleta” (od 2006. do danas). Sa „Los Moussakis“ snimao je 2009. godine, a sa pevačem Jordi Molto 2008. i 2009. U to vreme svirao je i sa „Shine”“, Tal Ben Ari and “Jaguatirica”. Sa triom je takođe snimio album “Platonic” 2011. godine i nastupio na „“North city international Jazz and Blues Festival”, “Nishvile”.Iste godine bio je na turneji za Francuski institut sa pevačicom Sophie Jalton. 2013. godine sa “Tetra Pack” snima album “Paranoic” i boravi na maloj turneji na jugu Španije. 2014. bio je rezidencijalni muzičar u Gran Casino Barcelona, nastupajući sa svojim Triom, „Kaleidoskop“ i „Solid“. Sledeće godine učestvovao je u projektu „Balkan Reunion“ BGKO-a kao gost na snimanju i koncertu. Iste godine bio je na turneji u četiri evropske prestonice predstavljajući albume “Platonic” i “Paranoic”“. 2016. godine snima album „Makedonske pesme“ sa Balkanaizer-om i „Od Ebra do Dunava“ sa BGKO-om. 2017. godine snima četvrti autorski album sa Tetra Pack, “Ready to go” (SatelliteK), a 2018. “Balkan Blues” (SateliteK) sa Balknaizer-om predstavljenim na turnejama u Švedskoj i južnoj Španiji.Trenutno živi i radi u Barseloni , nastupa u nekoliko bendova i predaje gitaru kao nastavnik.

Povezana vest:  EXIT na Viberu dostigao milion pratilaca iz 174 zemalja!