Belgrade Beer fest, najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope, počeo je sinoć na Ušću uz osmehe, gromoglasno pevanje i aplauze mnogobrojne publike i trajaće do 22. avgusta i ugostiti više od 60 izvođača na dve bine.

Photo: Antonio Ahel/ATA Images

Festival je zvanično otvorio sastav “The Tilt”. Posetioci su se ka lokaciji festivala približavali u ogromnom broju nakon urađenih testova koji su se uspešno sprovodili ispred parkinga TC Ušća. Posle Tilta na binu su izašli raspoloženi  “Tap 011″ koji su napravili vrelu atmosferu dok su nizali svoje hitove “Reka”, “Bunda”, “Zbog tebe (Gaće)”. Nakon završenog koncerta grupe Tap 011 na binu je, uz veliki broj bliceva fotoreportera, ispraćen sastav Bijelo Dugme. Nešto posle 22h na main stage Belgrade Beer festa izašli su Goran Bregović i Alen Islamović. Začuo se huk publike i njihov nastup je mogao da počne. Publika ih je s oduševljenjem dočekala i svi u glas su pevali pesmu kojom su počeli koncert “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo”.

Photo: Mateja Stanisavljević/ATA Images

„Dobro veče. Ovo je jedna pesma o staroj zemlji koje više nema, ali zbog toga niko nije tužan. Nadam se da ste dobro raspoloženi da se večeras dobro provedemo“, rekao je Bregović. Tifa se na bini pojavio u drugom delu koncerta.

Povezana vest:  Guča 2010: Čola, Brega i deset dana trube

Glavna bina Belgrade Beer festa je sa oduševljenjem ugostila i Galiju koja je svoj nastup počela pesmom “Čujem te lepo kako dišeš”. Main Stage sinoć je zatvorio pun energije Inspektor Blaža i Kljunovi. Prve večeri festivala se videlo koliko je publici nedostajalo ovakvih događaja. Ovo će svakako ostati veče za pamćenje!

Photo: Antonio Ahel/ATA Images

Večeras nas očekuju na glavnoj bini Marčelo, Atheist Rap, Moreuz, Orthodox Celts, Balkanika i Repetitor, dok će na Riff And Beer bini svoj nastup imati Scordisci, Pero Defformero, Samostalni Referenti, Sharks, Snakes & Planes i mnogi drugi.

Povezana vest:  Regionalna TV Premijera: Jessie J - Domino, subota, 31. decembar, u 12:00

Podsećamo da je festival omogućio antigenski test po ceni od 490 dinara na punktu za testiranje na parkingu iza Tržnog centra Ušće u periodu od 10 – 22h.

Antigenski test se može obaviti po ceni od 490 dinara i u Aqualab laboratorijama na velikom broju lokacija u Beogradu do 20h – spisak laboratorija možete naći ovde www.aqualab.rs

Povezana vest:  Jelena Tomašević izvodi srpsku himnu na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici u Beogradu

PHOTO: Milan Maričić/ATA Images