U pravom smislu miljenik beogradske publike, kantautor Kezaja Džons (Keziah Jones), održaće koncert u Beogradu 23. septembra od 21 čas u okviru ciklusa koncerata „Urban Sessions“,  na otvorenom prostoru – „Rooftop Galerija Beograd“. Ulaznice se mogu nabaviti po jedinstvenoj ceni od 1200 dinara, na prodajnim mestima Ticket Vision-a i tickets.rs. Na dan koncerta cena karte će biti  1500 dinara.

Povezana vest:  Preminula Peaches Geldof

Koncert organizuje Centar beogradskih festivala (CEBEF).

PHOTO: Jean Baptiste Mondino

Kezaja je do sada  nekoliko puta gostovao u Beogradu i Srbiji i, kako ističe, voli da dođe u našu zemlju.  Publika može da očekuje odličnu atmosferu i sjajnu muziku po kojoj je Kezaja poznat širom sveta. Originalni Kezaja svoj muzički stil opisuje kao „Blufank“, koji predstavlja fuziju elemenata bluza i fanka.

Povezana vest:  Dva meseca pred EXIT stižu premijere nastupa koji su obeležili festival: Ofenbach, Hurts, Jamie Jones

Džons je nigerijski kantautor i gitarista i njegovi nigerijski koreni imaju veliki uticaj na stvaranje njegovog originalnog zvuka. Poznat je i po svom posebnom stilu sviranja gitare. Kezaja često ističe da su mu uzori Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks. Njegov status kvalitetnog  muzičara potvrđen je već prvim albumom „Blufunk Is a Fact“ sa koga se izdvojio hit „Rhythm Is Love“ . Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima se izdvajaju „Beautiful Emilie“, „Million Miles From Home“, „My Kinda Girl“….

Povezana vest:  Hor Viva Vox sutra u Areni, najavljuju spektakl