Pod sloganom „Sviramo noćas kao da je tu“ u nedelju 10. oktobra od 17 do 20 časova biće održano VEČE TOME ZDRAVKOVIĆA, posvećeno muzičkoj legendi po kome istoimeni, biografski film TOMA Dragana Bjelogrlića, već nedeljama unazad krasi veliko platno Kombank Dvorane.

Naime, kako bi proslavili lik i delo kultnog muzičara koji je svoju karijeru gradio upravo na istom mestu-nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata , gde je 1987. nastupao čak 20 dana redom, posetioci će uživajući uz Tomine pesme i svirku uživo u Holu Kombank Dvorane moći da degustiraju i besplatno piće.

Povezana vest:  “Kad se Mocart probudi posle rejv žurke” - Tasovac u emisiji Studio

Podsetimo, svoj prvi veliki solistički koncert, Toma Zdravković  održao je u Domu sindikata, 1982. godine, a zatim je 1987. godine imao seriju koncerata i turneju pod nazivom „Oproštajni koncerti Tome Zdravkovića“, kada je čak 20  puta za redom, napunio veliku Dvoranu beogradskog Doma sindikata.

Na tom istom mestu, 34 godine kasnije, u  Kombank Dvorani,  simbolično se nedeljama unazad prikazuje biografski film Dragana Bjelogrlića o legendi domaće narodne muzike, koji do sada beleži enormnu gledanost.

Povezana vest:  LIJAM PEJN, TREVIS SKOT, FRENČ MONTANA I KLIN BANDIT NASTUPAJU NA “2017 MTV EMA” U LONDONU

O FILMU

„TOMA“ je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po  njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Povezana vest:  Amira Medunjanin prvi put u Kragujevcu i Zrenjaninu

Uloge tumače: Milan Marić, Petar Benčina, Tamara Dragičević i drugi.