30, novi album globalne muzičke zvezde Adele, izašao je danas u svetu i postavljen je na svim digitalnim platformama. Dugo iščekivano izdanje najavio je singl “Easy On Me” koji se zakucao na prvo mesto Billboard Hot 100 liste singlova, a postavio je nove rekorde u strimingu, pregledima i radio emitovanju širom sveta. Njen američki TV specijal Adele One Night Only , tokom koga je premijerno izvela još par novih numera , “I Drink Wine” “Hold On” i “Love Is A Game”, najgledaniji je šou na američkoj televiziji ove godine, gledaniji  od dodele Oskara!

Povezana vest:  Džeri Halivel raskinula sa momkom

Muzički kritičari koji su imali prilike da čuju 30 is jednoglasni su da je u pitanju do sada najkompletniji album pevačice, a magazin Rolling Stone joj je dao maksimalnih pet zvezdica uz opasku da “Adele nikada nije zvučala moćnije i da je ovo definitivno njen najbolji album do sada”.   Variety se slaže i opisuje  30 kao “bogatiju i kompletniju kolekciju pesama od svih njenih dosadašnjih”, a  Clash je album nazvao “personalnim i umetničkim trijumfom pevačice”.

Povezana vest:  Jorgovani u KST-u 23. maja

Producenti albuma 30 su Greg Kurstin, Max Martin, Shellback, Tobias Jesso Jr, Inflo i Ludwig Göransson.

30 je dostupan u digitalnom I fizičkom obliku, koji obuhvata CD, vinili i kasetu, a neki prodajni lanci su dobili specijalne primerke, deluks disk sa tri bonus pesme (Target) ili dvostruki vinil (Walmart). U Srbiji CD i vinil 30 (Menart) će biti u prodaji od 30.novembra.

Povezana vest:  Grupa S.A.R.S. objavila box set

Redosled pesama na albumu 30:

 

1.Strangers By Nature

2.Easy On Me

3.My Little Love

4.Can I Get It

5.I Drink Wine

6.All Night Parking (with Erroll Garner) Interlude

7.Woman Like Me

8.Hold On

9.To Be Loved

10.Love Is A Game

Foto: Simon Emmett