Alternativni bend E-play po prvi put u karijeri održaće specijalan koncert na kojem će sa svojim dragim prijateljima muzičarima podeliti binu beogradskog Doma omladine 27. novembra. Koncert je zakazan za 21 sat, a ulaznice po ceni od 800 RSD mogu se kupiti na Blagajni DOB i putem tickets.rs.
 
„Jedva čekamo ovaj koncert, koji će biti veoma značajan za nas. Kroz našu, ne tako malu, karijeru stekli smo mnogo prijatelja, a u subotu u Amerikani ćemo imati čast da zasviramo sa nekima od njih. Održali smo dosta proba sa našim gostima i mogu vam reći da kada su Bane Sunshine i Kiza Iskaz uzeli mikrofone u ruke, naša prostorija za probe se zatresla! Energija sa njima je neverovatna, jedva čekamo da to izvedemo uživo. Podelićemo binu sa još dragih prijatelja, to su Bojan i Romana iz grupe Artan Lili, Matija Dedić na klaviru, a posebna nam je čast što ćemo ugostiti Trutovog učenika Vuka, koji ima samo 11 godina“, poručuje pevačica i basistkinja Maja Cvetković.
 
Grupa E-Play iza sebe ima pet studijskih albuma, a tokom 2020. godine objavili su, posle CD-a i digitalnih platformi, i prvi vinil u karijeri – album „Sloboda“. Tokom pandemije bend je bio veoma aktivan i prilagođavao se novim okolnostima na razne načine: nastupao je online na holandskom Eurosonic festivalu, objavio spot „Sloboda“ u kome se pojavljuje Sloboda Mićalović, dobio je nagradu za pesmu i spot godine „Sloboda“ od RTS-ove emisije Bunt, objavio „Srešćemo se neki drugi put “ u live verziji.  Svirali su na čak dva filmska festivala tokom letanje sezone 2021. godine i na bezbroj ostalih muzičkih festivala, među kojima su i velika bina Beer festa, EXIT fusion stage, Nisomnija, Air fest, Al Rock fest i mnogi drugi.

Pred koncert 27. novembra u Domu omladine Beograda, E-Play je objavio novi singl i spot „Hotel Jugoslavija“, u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga. U pitanju je ljubavna pesma, prožeta retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu „Jugoslavija“, u kome E-play ima prostorije za probe.

Povezana vest:  Bivši gitarista Kisa piše memoare

„Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se u E-Play prostoriji u hotelu ‘Jugoslavija’. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo“, kaže Maja Cvetković.

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Cvetković i Bajagića, do koje je došlo usred i u inat pandemiji, pred kraj su „sa svojim začinima“ obogatili članovi E-Playa: bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista Bajage i Instruktora, Saša Lokner.

Povezana vest:  Elton Džon je možda biološki otac usvojenog deteta

Spot „Hotel Jugoslavija“ radio je Vuk Protić (stari saradnik E-Playa u „Šamarčini“, „Slobodi“, kao i „Može da te ubije grom“, „Bilo bi lako“ Bajage i Instruktora) tokom pet septembarskih dana u Beogradu, u produkciji Radio-televizije Srbije.

Koncert „E-play sa gostima“ organizuje Dom omladine Beograda uz podršku organizacije SOKOJ.