Među brojnim svetskim zvezdama, na tradicionalnom Božićnom koncertu u Vatikanu, nastupili su i miljenici beogradske publike 2Cellos. Koncert je održan 16. decembra u Auditoriumu della Conciliazione u Rimu, a biće emitovan 24. decembra u udarnom terminu na italijanskom Kanalu 5. Koncertom je dirigovala Federica Panicucci, a pored 2Cellos nastupili su i Shaggy, Anngunn, Ian Anderson, Enrico Ruggeri, Rita Pavone, Francesca Michielin, Arianna, Bugo, Giò Di Tonno.

“Nismo mogli odbiti takav poziv. Imali smo čast i priliku upoznati i Papu. Neverovatno gostoljubiva i topla osoba” – oduševljeno otkrivaju Luka Šulić i Stjepan Hauser, koji su zajedno sa drugim umetnicima vatikanskog koncerta pozdravili Svetog Oca. “Mi ne govorimo italijanski, ali nekako smo ipak uspeli da razumemo šta je rekao u svom govoru. Jer za neke stvari, poput muzike, ne trebaju reči da bi se razumele.”

Povezana vest:  Prilika za devojčice koja se ne propušta - Rok kamp baš za tebe

Proteklih deset godina svojim rok violončelima zabavili su i oduševili skoro milion ljudi širom sveta, stvarajući novi put između klasičnog i modernog. Stigli su do vrhunca i odlučili da 2022. godine održe poslednju zajedničku turneju kao 2Cellos. Deo njihove oproštajne turneje biće i koncert u beogradskoj Štark Areni koji će biti održan 23. maja 2022. godine.

Povezana vest:  Još novih izvođača na Szigetu

Kako su najavili ova turneja će biti vrhunac svega što su zajedno postigli i zato će na beogradskom koncertu pokazati sve ono što su do sada naučili. Koncert će biti intenzivan, snažan, dirljiv i ispunjen emocijom kakvu mogu pokazati samo cenjeni profesori klasične muzike sa dušom rok zvezda!

Svi koji žele da poslednji put čuju i vide uživo Luku i Stjepana na istoj sceni, ulaznice mogu kupiti na svim prodajnim mestima i preko online servisa tickets.rs po različitim cenovnim kategorijama zavisno od mesta sedenja.

Povezana vest:  Emilija Božović pobednik karaoka takmičenja Cityvizija – Delta City

Foto: Luka Šulić instagram