„Festival zabavne i pop muzike“ koji je skoro najavio svoj povratak na velika vrata prestoničke festivalske scene –  „Beogradsko proleće 2022″ probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena.  Naime, od 05. januara na konkurs putem veb adrese [email protected] do sada se prijavio veliki broj kompozitora sa još uvek neobjavljenim numerama, a za učešće na festivalu zainteresovan je i veliki broj poznatih muzičkih imena među kojima su Nataša Bekvalac, Dženan Lončarević, Željko Vasić, Boris Režak i Bojana Stamenov.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD

Konkurs je podsetimo otvoren još 11 dana, tačnije do 15. februara, a na na Beogradskom proleću u „novom ruhu“ biće izvedeno 18 novih kompozicija koje će se takmičiti u kategorijama najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija.

Javni konkurs se objavljuje za nove kompozicije zabavne i pop muzike, koje nisu javno izvedene pre Festivala, i nisu ranije promovisane, a što podrazumeva: Internet i sve platforme na njemu, diskografske kuće, radio i tv stanice, festivali, javna izvođenja u bilo kom obliku i koje će biti prvi put uživo izvedene na Festivalu,  uz Revijski orkestar RTS-a.  Tekstovi kompozicija, prijavljenih na konkurs, moraju biti na srpskom jeziku, bez obzira na dijalekat i narečja.  Trajanje kompozicije ne može biti duže od četiri minuta.

Povezana vest:  Mountain Music Fest ponovo na Divčibarama od 13. do 15. avgusta

Podsetimo, pre  tačno 61 godine – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje Kombank Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

Sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala dostupne su na sajtu www.beogradskoprolece.rs

Povezana vest:  Kit Ričards se dobro oporavlja posle operacije oka