Isle of MTV 2010 (72)Isle of MTV se vraća na Maltu petu godinu za redom, 30. jula 2011.

 

MTV Networks International, deo kompanije Viacom Inc. i Uprava za turizam Malte (Malta Tourism Authority – MTA) danas su saopštili da su obnovili svoje partnerstvo u organizaciji Isle of MTV, “lutajućeg” letnjeg muzičkog događaja, koji će se održati 30. jula 2011. Petu godinu za redom nastaviće se veliki uspeh koncerata Isle of MTV Malta Special na trgu Il Fosos, u srcu prekrasnog, istorijskog glavnog grada ostrva La Valetta.

Isle of MTV 2010 (91)Cilj ovog partnerstva je da se privuku mladi putnici na Maltu, dok turistički podaci Nacionalne službe za statistiku pokazuju 35-postotni porast poseta mladih starosti do 24 godine. Na ovom muzičkom festivalu nastupile su zvezde kao što su Lady GaGa, David Guetta, The Black Eyed Peas i Scissor Sisters, pred više od 50.000 ljudi. Koncert na otvorenom, spoj nastupa uživo i lokalnog okruženja, biće snimljen i montiran u jednočasovnu specijalnu emisiju koja će se prenositi na preko 20 MTV-jevih kanala širom Evrope. Lista izvođača i nove informacije u vezi sa koncertom ovoga leta biće objavljene na proleće 2011.

Povezana vest:  OVIH 25 MUZIČKIH SPOTOVA SE TAKMIČE ZA NAGRADU NA CINEMA CITY FILMSKOM FESTIVALU

Ministar za turizam i kulturu Malte, dr. Mario de Marco, rekao je: “Srećni smo što smo produžili naš sporazum s MTV-jem za još jednu godinu. Tokom proteklih godina, malteška vlada i malteška služba za turizam pojačali su svoje napore da na tržištima prikažu Maltu kao živopisnu, trendi i privlačnu destinaciju za mlađe posetioce. Naše partnerstvo s MTV-jem deo je te strategije. Rezultati za 2010., koje je ove nedelje objavila Nacionalna služba za statistiku, pokazali su znatno povećanje broja turista starosti do 25 godina koji su odabrali Maltu za mesto gde će provesti svoj odmor. To dokazuje da su naši napori urodili plodom.”

“Naše trajno partnerstvo s malteškom Službom za turizam, donelo je četiri godine fantastičnih rezultata i za Maltu i za MTV i srećni smo što ćemo i ove godine dovesti Isle of MTV na Maltu. Ovaj međunarodni muzički događaj dao je novi zamah turizmu na Malti jer privlači vrlo specifičnu publiku, mlade zaljubljenike u muziku, a tu populaciju niko ne poznaje bolje od MTV-ja”, prokomentarisao je Antonio Canto, viši potpredsednik kompanije Viacom Brand Solutions, MTVNI.

Povezana vest:  Spektakularn početak Bieberove turneje u Mančesteru (VIDEO)

Kao deo široke kampanje, Isle of MTV koncert biće podržan celogodišnjim marketinškim aktivnostima koje će biti usmerene na podsećanje na događaj, kao i na povezivanje MTV-ja, svetski poznatog brenda sa jedinstvenim pristupom mladima, i Malte, prelepog ostrva kao idealne destinacije za odmor za mlade ljude.

Marketinške aktivnosti uključuju emitovanje novog spota, microsite posvećen događaju (koji će uključivati detalje o događaju i turističke informacije o Malti), aktivnosti na društvenim mrežama i on-air Isle of MTV VIP takmičenje. Nadalje, MTV će krenuti s komplementarnim promotivnim tune-in spotovima kako bi povećao napetost u iščekivanju događaja i showa po celoj mreži.

Događaj Isle of MTV Malta biće pripremljen u produkciji Playmaker, poslovne jedinice kompanije MTV Italia koja se bavi produkcijom svečanosti, događaja uživo i drugih prilika. Uz to što su bili producenti prošlogodišnjeg koncerta Isle of MTV, Playmaker je takođe producirao dodelu 2010 MTV EMAs u Madridu 7. novembra 2010.

Povezana vest:  Pank-folk atrakcija Brkovi na 29. Festivalu evropskog filma Palić

Tri ostrva Malte smeštena su u srcu Mediterana i nude beskonačnu listu zanimljivih iskustava; od lutanja uskim, krivudavim uličicama Medine, plivanja pod zvezdama u poznatoj Modroj pećini ili ronjenja u spektakularnoj Plavoj laguni u Gozu do celonoćnog partijanja u mnogim noćnim klubovima ili jednostavno bezbrižnog odmaranja na suncu.

Isle of MTV je vrhunac MTV-jeve letnje muzičke scene i jedan je od najprestižnijih i najraznolikijih evropskih muzičkih događaja na otvorenom koji se prenosi uživo. Ovo je 8. godina, a u franšizi su dosad nastupili David Guetta, Kid Rock, Kelis, The Scissor Sisters, Lady GaGa, The Black Eyed Peas, Snoop Dogg, Maroon 5, The Chemical Brothers, Enrique Iglesias, N*E*R*D, Shaggy, Garbage, Jazzy Jeff, Gorillaz, OneRepublic i Morcheeba.

Prethodne lokacije glavnog događaja Isle of MTV bile su Torre de Belém, Lisabon, Portugal (2002), Ile du Gaou, Six-Fours Les Plages, Francuska (2003), Tossa De Mar, Costa Brava, Španija (2004), Piazza dell Unita’ d’Italia, Trst, Italija (2005).