„By the Order of the Peaky Blinders“… Suton popularne serije o Birmingemskoj bandi, kod koje je izbor muzike uvek bio naklonjen  alternativnoj i nezavisnoj sceni Britanskih ostrva, pokriven je muzikom čak pet izdanja Beggars group. 

Dok ostatak Evrope čeka šestu i finalnu sezonu serije „Birmingemska banda“ („Peaky Blinders“), koja se na BBC-u upravo završila, a na Netflixu očekuje u junu, muzika iz serije se uveliko objavljuje i osvaja korisnike digitalnih muzičkih platformi.
Tako je nezavisni muzički izdavački konglomerat Beggars Group u poslednjih mesec dana izdao čak pet singlova, a koji su se našli u pomenutoj sezoni seriji.

Prošle nedelje izašla je klavirska balada „5.17“ Thom Yorke-a, koja je mogla da se čuje u trećoj epizodi finalne sezone serije „Birmingemska banda“ („Peaky Blinders“), a zajedno sa „This Is How Horses Are“ od 2. aprila pesma  može da se nađe i na vinilu .

Pre par nedelja pesma „Blackbird“ Lisa O’Neil, pojavila se u pomenutoj seriji,  skupljajući preko 30.000 Shazam potražnji za nedelju dana i sa zabeleženim značajnim skokovima na muzičkim streaming platformama. Nakon toga, producenti emisije su  zamolili ovu irsku autorku i pevačicu da snimi obradu legendarne pesme „All The Tired Horses“ Bob Dylan-a  , a kako bi se pojavila u poslednjoj epizodi serije. U ovoj verziji, Liza stvara svoju mračniji verziju, kinematografskih finesa i sa svojim jedinstvenim vokalom.

Povezana vest:  Marko Louis uz dve nove pesme će imati i dva koncerta u jednom danu!!

 Nije preterano reći da je bilo izvan mojih najluđih snova da mi bude naređeno od Birmingenske bande (‘Ordered by the Peaky Fucking Blinders’) da obradim ovu prelepu pesmu Bob Dylan-a. – kaže Liza – Učestvovanje u ovom dugo očekivanom finalu najzanimljivijeg scenarija koji sam ikada videla da je prikazan na televiziji nije ništa manje nego potvrda moje vere u misteriju ovog kreativnog i neuhvatljivog univerzuma.

Pesma „Pana-Vision“, zasnovana na hipnotičkom motivu klavira i očaravajućem refrenu „kao novorođeno dete“, je četvrta i najnovija ponuda benda The Smile (a/k/a Thom Yorke, Jonny Greennwood i Tom Skinner). Animacija pesme „Pana-vision“ režiserke Sabrine Nichols umetnička su interpretacija dela umetnika Stanley Donwood-a, ali i Thom Yorke-a.
Predstavljen u BBC seriji „Peaky Blinders“ proteklog vikenda, „Pana-vision“ je dostupan na digitalnim platformama u izdanju XL Recordings-a (deo Beggars group).

Povezana vest:  Objavljen debi album benda Sindrom ,,Navodna ljubav''!

PANA-VISION POSLUŠAJTE OVDE: https://thesmile.ffm.to/pana-vision

U istoj epizodi je premijerno prikazan uzvišeni instrumentalni komad u stilu Satie-a „This Is How Horses Are“ pomenuta druga polovina singla koji sadrži nedavno objavljenu pesmu „5:17″.

POSLUŠAJTE That’s How Horses Are: https://thomyorke.ffm.to/517-thha

Ali to nije sve – u poslednjoj epizodi seriji „Peaky Blinders“ jedna mala uloga pripala je  Jason Williamson-u , pevaču sve popularnijeg notingemskog post-punk benda Sleaford Mods, koji su poslednji album izdali za Rough Trade Records (Beggars Group). Na digitalnim muzičkim platformama se očekuje i pesma  iz 2014. godine „Lawman“ koja takođe može da se čuje u poslednjoj epizodi serije o kojoj pišemo, irske grupe Gilla Band (nekadašnji Girl Band), takođe štićenika Rough Trade Records.

To nije jedina serija u poslednjih mesec dana, u kojoj su izvodjači Beggars group upleli prste kada je u pitanju muzika za BBC serije. Tako na primer Bend koji stoji iza Jarvis Cocker-a nedavno je objavio album, muziku za BBC seriju „This Is Going To Hurt“ u izdanju Rough Trade Records. Serija je rađena po istoimenom bestseleru Adam Keja (Adam Kay), a u glavnoj ulozi je Ben Višo (Ben Whishaw).

Muzika za seriju tj. soundtrack je sniman u lobdonskom studiju Narcisus, producent je bio Dru Dangejt Smit (Drew Dungate Smith), tokom različitih sesija 2021 godine.  Većina numera je snimana uživo, dok je bend gledao ključne sekvence iz serije.

JARV IS… je grupa čiji su članovi Jarvis Cocker, Serafina Steer, Emma Smith, Andrew McKinney, Adam Betts & Jason Buckle.

Soundtrack se sastoji od mešavine pesama i instrumentalnih komada, a glavni kompozitori su Cocker i Steer.