Dugoočekivani nastavak originalnog „Top Gun“ filma iz 1986. je sve bliže, a uzbuđenje fanova širom sveta raste svakodnevno. Juče je publici predstavljen prvi od budućih hitova iz soundtrack izdanja dolazećeg „Top Gun: Maverick“ filma u kom glavnu ulogu tumači Tom Cruise. U pitanju je novi Lady Gaga singl – numera „Hold My Hand“ za čiju produkciju su, pored same autorke, bili zaduženi BloodPop i Benjamin Rice, dok su na filmskoj verziji radili još i Harold Faltermeyer, kao i čuveni kompozitor Hans Zimmer.

Povezana vest:  Mjuz na jesen na turneji u SAD i Kanadi

Ovo izdanje ujedno označava povratak pisanju i produkciji filmske muzike nakon neviđenog uspeha soundtrack-a za film „Star Is Born“ iz 2018. godine koji je dobio mnoge nagrade, među kojima su Oscar, Grammy, BAFTA, Zlatni globus i Critics Choice. „Top Gun: Maverick“ fokusiran je na život koji vodi poručnik Pete Mitchell nakon više od tridest godina službe u mornarici.

Povezana vest:  Romy, iz The xx, izdala svoj singl "Lifetime"

Ranije ovog meseca, Gaga se udružila sa globalnim anime brendom „Crunchyroll“ kako bi lansirala novu kolekciju odeće koja se tematski oslanja na njen album „Chromatica“. Deo prihoda od prodaje robe donira se fondaciji „Born This Way“ – neprofitnoj organizaciji koju je muzičarka osnovala sa svojom majkom u cilju podržavanja mladih ljudi u borbi protiv poteškoća sa mentalnim zdravljem i rada sa njima kako bi ih osnažili da zajedno stvaraju ljubazniji i hrabriji svet.

Povezana vest:  Kolundžija i Snežana Savičić Sekulić muzičari godine

Izdanje „Free“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/LadyGagaHoldMyHand