Nakon singlova „Zeit“ i „Zick Zack“, legendarni Rammstein konačno predstavljaju dugoočekivano osmo studijsko izdanje pod nazivom „Zeit“. Ono dolazi skoro pa tačno tri godine nakon „bezimenog“ prethodnika, albuma iz 2019. koji je osvajao top liste širom sveta. Uz izdanje, na kom se nalazi 11 novih pesama, predstavljen je i interesantan spot za aktuelni singl „Angst“.

GLEDAJ VIDEO OVDE

Povezana vest:  Slušali smo ga među prvima na Exitu, a sada osvaja ceo svet - izašao je novi album Kilersa!

Rammstein su do sada prodali preko 20 miliona albuma globalno, poznati su po uvek temeljno osmišljenim vrhunskim koncertnim spektaklima koji su, nažalost, neplanirano prekinuti usled pandemije. Ipak, bend je, na radost velikog broja vatrenih fanova, to vreme iskoristio za pravljenje nove muzike. U radu na novim pesmama pomogao im je berlinski producent Olsen Involtini, dok je za poseban vizuelni identitet naslovnice izdanja zaslužan kanadski muzičar i fotograf Bryan Adams koji je članove benda fotografisao na stepenicama istorijske berlinske građevine Trudelturm.

Povezana vest:  Da li je Rihannin novi dečko igrač bejzbola?

Protekle tri godine ujedno označavaju i najdužu pauzu između objavljivanja albuma u karijeri benda dugoj skoro 30 godina. Osim u digitalnom formatu, izdanje „Zeit“ dostupno je u obliku CD-a sa knjižicom od 20 strana, posebnog CD izdanja sa knjižicom od 56 strana i kao dvostruko vinyl izdanje sa knjižicom velikog formata od 20 strana. Pored nove muzike, u pripremi je velika evropska i severnoamerička turneja čiji se početak očekuje 15. maja u Pragu.

Povezana vest:  Stiven Tajler sudija u Američkom idolu

Izdanje „Zick Zack“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/RammsteinZeitAlbum

Foto: Bryan Adams