Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) danas je objavila da će se četvorodnevni Jr. NBA elitni kamp za Evropu i Bliski istok održati u Stella Azzurra u Rimu, u Italiji, od srede, 4. do subote, 7. maja.

 

Ovaj Jr. NBA EME Elitni kamp će predstavljati 60 dečaka i devojčica uzrasta 13-14 godina iz 25 zemalja Evrope i Bliskog istoka u kojima trenutno rade Jr. NBA programi, a fokusiraće se na razvoj pozicionih veština, šutiranje i takmičenja u veštinama, što će kulminirati takmičenjima tri na tri i pet na pet.

 

Kamp će voditi osoblje NBA košarkaških operacija i treneri iz juniorskih NBA liga Evrope i Bliskog istoka. Bivši NBA i WNBA igrači i ambasadori NBA Europe Anastasija Kostaki (Grčka), Zaza Pačulija (Gruzija), Vladimir Radmanović (Crna Gora) i Roni Turijaf (Francuska), kao i bivši trener u NBA Rajan Sanders, takođe će prisustvovati i trenirati omladinske igrače. Sanders će uz to voditi trenersku kliniku za juniorske NBA trenere i pozvane lokalne trenere.

 

„Srećni smo što ćemo ugostiti 60 najboljih dečaka i devojčica iz čitave Evrope i sa Bliskog istoka u objektima Stela Azura u Rimu“, rekao je potpredsednik NBA košarkaških operacija za Evropu i Bliski istok Nil Mejer. „Jr. NBA EME Elite Camp pruža jedinstvenu i uzbudljivu priliku za ove igrače u razvoju da se takmiče zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja i da uče od etabliranih trenera dok napreduju u svojim mladim karijerama.“

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan ubedljivo poražen u Moskvi

 

” Radujem se što ću videti talente mladih nada iz našeg regiona koji su prikazani na ovom kampu“, rekao je Pačulija. „Ovakva vrsta intenzivnog košarkaškog iskustva biće od neprocenjive vrednosti dok se upuštaju u sledeću fazu svog košarkaškog razvoja.“

 

„Zadovoljstvo je da pomognem u vođenju i proceni ovih mladih igrača i da podržim buduće trenere dok teže da postanu bolji“, rekao je Sanders. „Znam da će oni izvući lekcije iz ove kampanje koje će im pomoći da nastave da rastu kao igrači, treneri i ljudi u godinama koje dolaze.“

 

Ovaj Jr. NBA EME Elite Camp će podržati zvanični NBA partneri Nilox i San Carlo. Nilox će sponzorisati Takmičenje u šutiranju i NBA trenersku kliniku, dok će San Karlo sponzorisati Ujedinjenu kliniku Specijalne Olimpijade i Nagrade za sportsko ponašanje kampa.

Povezana vest:  Vukoičić: Svesni smo kvaliteta Cibone

 

Jr. NBA, globalni omladinski košarkaški program lige za dečake i devojčice, podučava osnovnim veštinam kao i osnovnim vrednostima igre, kao što su  timski rad, poštovanje, odlučnost i zajedništvo, na fundamentalnom nivou u nastojanju da pomogne rast i poboljšanje košarkaškog iskustva za mlade igrače, trenere i roditelje. Tokom sezone 2021-22, Jr. NBA će dopreti do skoro 37.000 mladih u 28 zemalja u Evropi i na Bliskom istoku.

 

U nastavku pogledajte kompletan spisak dečaka i devojčica koji učestvuju u Jr. NBA elitnom kampu za Evropu i Bliski istok (EME)

 

 

ROSTER DEVOJČICE:

 

Last Name First Name Country
Košáková Eliška Czech Republic
Fischer Ella Julie Denmark
Matthews Tamzin England
Rugette Neve England
Gardziella Anna Frieda Finland
Badibanga Elikya France
Foirest Louane France
Tialadze Lizi Georgia
Heide Maja Germany
Schulze Lilli Germany
Foniadaki Efthymia Greece
Ophir Noam Israel
Zilbershlag Maya Israel
Baldassarre Francesca Italy
Hassan Isabel Mohamud Mohamed Italy
Haziri Malvina Kosovo
Miscenko Sindija Latvia
Mansour Jane Lebanon
Mockevičiūtė Justė Lithuania
Makuła Marta Poland
Pop Silvia Maria Romania
Gamal Fleur Scotland
Radjenovic Kristina Serbia
Mrak Eli Slovenia
Lostal Moron Claudia Spain
Nieto Morales Laia Spain
Toribio Ada Spain
Mingert Elsa Sweden
Awad Thea UAE
Povezana vest:  Džikić: Neće nam biti lako protiv Bešiktaša

 

 

ROSTER DEČACI:

 

Last Name First Name Country
Stampalija Toni Croatia
Broda Jan Czech Republic
Noorgard Noah Martin Denmark
Ziegler Mads Nikolai Denmark
Rugette Tejan England
Towo-Nansi Aaron France
Tatanashvili Saba Georgia
Scheffs Jervis Germany
Tsipourlianos Georgios Greece
Saghy Tamas Hungary
Hitkes Noam Israel
Shmuel Aronov Aviv Israel
Pavese Riccardo Italy
Kastrati Yll Kosovo
Kudrjavcevs Raivo Latvia
Nebhan Moujaes Kyle Lebanon
Pakamanis Ernas Lithuania
Štombergas Ignas Lithuania
Sitkiewicz Karol Poland
Radu Andrei Cepoi Romania
Henderson James Andrew Scotland
Kovač Vukašin Serbia
Marjanovic Stefan Serbia
Malovcic Tin Slovenia
Doucoure Mahamadou Spain
Maker Bol Paul Ater Spain
Torrens Pau Spain
Zurita Rueda Marcos Spain
Abou Jaoude Patrick Samer UAE
Albora Ali UAE
Balde Isaias Wales