Legendarni novosadski pank rok bend Atheist Rap održao je fenomenalan, jubilarni 1000. koncert u Barutani, a ovom svirkom su i obeležili 33 godine postojanja i rada!

Četiri godine nakon spektakulatnog nastupa, koji je ujedno bio i jedan od najboljih u njihovoj dugoj karijeri, Ateisti su se vratili na binu na Kalemegdanu, gde su specijalno za beogradsku publiku izveli najznačanije numere iz svih perioda rada benda, hitove sa kojima su se afirmisali i stekli širu publiku, a imali smo prilike i da čujemo premijerno izvošenje dva singla koja su objavili nedavno.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images

Koncert je kako je i najavljeno počeo u 20, 00 časova. a pubila je već uz prve taktove pesme “Momci se vraćaju u grad”, krenula da peva horski i bilo je svima jasno da će ovo biti pravi slavljenički spektakl u krcatoj Barutani.

Povezana vest:  Lejdi Gaga doprinosi prodaji časopisa

– Neviđeno vam hvala što ste sa nama i što mislite kao mi, a mi kao vi, već duge 33 godine – poručili su sa veterani panka i dobili gromoglasan aplauz od publike u kojoj su bile sve generacije što je potvrdio i odgovor na Popovo pitanje da li su prisutni i oni koji su bili na prvom koncertu – podiglo se dosta ruku, a onda su se začuli i roditelji s malom decom kojima je ovo prvi koncert novosadskih pankera.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images

Usledile su dobro poznati zvuci pesama “Vođa”, “Godina kulture”, „Grbavci“, „Štrikanje“, „Zapadna Evropa“, a uz „Pritiled“ i „Wartburg limuzina“ čulo se gromoglasno pevanje pristunih glas. Pre nego što su izveli „Sarajevo“, jednu od njihovih najpoznatijih antiratnih pesama, Radule je rekao:

Povezana vest:  Egzit pokrenuo internet televiziju sa snimcima koncerata

– Ovu pesmu posvećujemo napaćenom narodu i Rusije i Ukrajine jer su gurnuti u bratoubilački rat zarad tuđih interesa i oružja. Rat je svuda sra*e!

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images

Antiratnom himnom “Sarajevo” završen je oficijelni deo koncerta, ali masi to nije bilo dovoljno i skandiranjem pesama dozvala je Atehist rap da se vrate i to na čak tri bisa.

Sledi nova pesma “Superstar”, koja je svoju premijeru imala u emisiji kod Kesića, pa“Drugo pakovanje”, „Bluz južne pruge“ i “Felicita”, a čuli smo i neizbežan omaž legendarnim pulskim muzičarima “Kud Idijoti” u vidu “Minijature”, jer kako su Ateisti poručili, sviraju pesme od bendova koje vole.

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images

Atmosfera je dostigla usijanje, a za kraj je ostavljena legendarna numera “Car Core” i publika ispraća bend kako i dolikuje – ovacijama.

Povezana vest:  Hedlajner Exita Rag'n'Bone Man ima najprodavaniji debi album decenije!

Skoro dva i po sata svirke je proteklo kao tren i sjajan, jubilarni 1000.koncert pamtiće svi koji su mu svedočili, a završen je uz poklon Atehist rapa dok je publika kao na stadionu skandirala „Više ništa nije isto. Nikad neće biti kao što je bilo ranije, ostaje nam samo borba, borba i sećanje na neko srećnije vreme!“