Jedini stalni član od osnivanja Pink Floyda, legendarni bubnjar Nick Mason je okupio supergrupu, koju čine gitarista Spandau Baleta Geri Kemp, dugogodišnji basista na turneji Pink Floyda Gaj Prat, gitarista The Blockheads-a Li Haris i klavijaturista Dom Beken, sa kojom na svetskoj turneji obnavlja epohu u kojoj je stvarala kultna grupa. U maju su započeli evropski deo turneje, u okviru koje će za dva meseca održati 39 koncerata. Posle odlaganja koncerta tokom prethodne dve godine, napokon će se 1. juna u Belexpo centru predstaviti i beogradskoj publici.

Mason je najavio da će na koncertu u Beogradu dodatno proširiti repertoar, koji se bazira na izvođenju hitova iz rane faze Pink Floyda. “Mislim da postoji toliko mnogo verzija kasnijeg materijala tako da raniji period benda više zaslužuje da bude predstavljen. Tu je i činjenica da je prihvatljivije da se rani materijal ponovo interpretira u duhu vremena, dok kod kasnijih pesama to prečesto postaje vežba savršenog repliciranja svake note! Ponekad se osećam kao da nikada nisam udaljen više od pet metara od još jedne verzije „Comfortably Numb“!” izjavio je Mason.

Povezana vest:  EUROSONG 2015, Evrovizija u Beču uz manje troškove nego u Danskoj

Supergrupa nosi naziv po čuvenom albumu Pink Floyda “Saucerful of Secrets“, koji je važan jer su pesme sa tog albuma bile putokaz za mnoge ideje koje su se pojavile tokom rada Pink Floyda godinama nakon tog albuma. Poseban trag su ostavile naslovne numere. Muzika Pink Floyda je nastala u vreme kada je rock’n’roll menjao svet, zato i dalje ima veoma snažan uticaj.

Povezana vest:  Snimanje spota „Upoznaj moj svet/Baci pare“ Cvija ft. Rasta

Svi oni koji su bili svedoci tog vremena, ali i oni koji nisu imali priliku da čuju stare majstore, sigurno će uživati na koncertu na kome će im biti ponuđen “tanjir pun tajni”.

S obzirom da je koncert dva puta odlagan ulaznice kupljene za prethodne datume, kada je bilo planirano da se koncert održi u Sava Centru, će važiti za koncert 1. juna u Belexpo centru. Iako je prostor Belexpo centra predviđen za stajanje, organizator koncerta Charm Music je preduzeo dodatne napore da obezbedi da publika ipak sedi, a svi zainteresovani kojima to ne odgovara svoje ulaznice mogu refundirati do 31. maja na prodajnim mestima tickets.rs.

Povezana vest:  Podizanje spomenika legendarnom muzičaru -Prijatelji Šabanu

Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima i preko online servisa tickets.rs, a za sve u sali će biti obezbeđene stolice, tako da će cenovne kategorije biti podeljene po redovima.

Foto: Will Ireland