Uz Bočelija, druge večeri Belgrad river festa nastupa Mariza

Fado diva Mariza je još jedno svetski poznato ime koje će obeležiti prvo izdanje prestižnog  Belgrade River Festa. Nakon što će festival 22. jula otvoriti najvoljeniji tenor sveta Andrea Bočeli, na platou Geozavoda – jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, 23. jula nastupiće i Mariza, planetarno popularna umetnica iz Portugala.

Mariza je koncerte u Beogradu rasprodala već šest puta, a ovoga puta stiže u prestonicu Srbije sa iskrenim oduševljenjem i željom da zajedno sa organizatorima „Belgrejd river festa“ priredi koncertni spektakl za pamćenje, poput onih koje je već imala u Rojal Albert Holu u Londonu ili u Operi u Sidneju.

Povezana vest:  STIGAO NOVI SINGL EROSA RAMACOTIJA

U pratnji svojih muzičara, na velikoj sceni na obali reke Save, pod otvorenim nebom, Mariza će publiku uvesti u magični svet fada, za koji se kaže da je „muzika duše“.

Ova muzička zvezda posebnu ljubav i pažnju srpske publike dobila je kada je 2014. godine zaustavila aktuelnu turneju kako bi učestovala u humanitarnom koncertu za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Tada je rekla da je „Muzika most između kultura, i da ona nema jezik“, što se potvrđuje prilikom svakog njenog koncerta gde publika iznova biva opčinjena glasom i ritmom tradicionalne portugalske muzike.

Povezana vest:  Najjeftinije ulaznice za Exit za najbrže!

Pod sloganom „Dođi do reke“, festival će biti realizovan uz podršku partnera: MTS, Dunav osiguranje, Belgrade Waterfront i Poštanska štedionica, sa ciljem da kulturna dešavanja pozicionira na jednoj od najlepših gradskih lokacija, na obali reke, po ugledu na svetske metropole.

Foto: Belgrade River Fest promo