Nastupom internacionalne zvezde i legende elektronske muzike Rogera Sancheza, na jednoj od najlepših lokacija sa pogledom na pučinu mora – tvrđavi Mogren, u svitanje, zaokružena je dvodnevna svečana „Ceremonija otvaranja sezone.

U dvosatnom setu Sanchez je još jednom pokazao zašto slovi za jednog od najboljih umetnika hous scene. Publiku na tvrđavi Mogren svojim setom i sjajnim bitovima u celovečernje druženje uveo je DJ Pookie, a kako bi žurka potrajala do ranih jutarnjih sati postarao se veteran regionalne elektronske scene i miljenik crnogorske publike Vladimir Aćić.

Drugo veče „Ceremonija otvaranja sezone -Budva 2022“ započelo je sinoć veličanstvenim koncertom orkestra „Virtuozi pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića. Na repertoaru su se pored prepoznatljivih melodija iz opusa klasične muzike poput „Habanera“ iz opere Karmen, našle i brojne pesme popularne inostrane muzike. Solisti Sofija Petrović, Maja Bogdanović, Dejan Jovanović i Remus Alazaroae svojim raskošnim vokalima ostavili su sjajan utisak koji je publika nagradila gromoglasnim aplauzima. Posebno oduševljenje svih prisutnih izazvao je upravo maestro koji se u završnici nastupa pridružio svojim solistima i zajedno sa njima zapevao numeru „Pukni zoro“.

Povezana vest:  Ališa Kiz i Blek Ajd Piz na koncertu uoči Mundijala

Kao i prethodne prve večeri, program je nastavljen uz muzičko scenski igrokaz tokom kog su publici svoj talenat i virtuoznost prikazali pijanistkinja Mina Rusche, kao i maestro na harmonici Petar Marić, dok su svojim pevačkim umećem Amerikanka Tomisha Monae i operski pevači Marija Nešić i Mattia Zanatta kao i prethodne večeri osvojili simpatije publike. Posebno iznenađenje za sve je bio nastup poznate pop pjevačice Ane Stanić, koja je specijalno za ovu priliku došla u Budvu. Ona je u duetu sa Mattiom Zanattom otpjevala numeru „Crazy little thing called love“.

Povezana vest:  „A State Of Trance 550“ fan paketi 10+1

Sinoćnoj finalnoj večeri su pored brojnih ličnosti iz javnog života prisustvovali i predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, kao i državni sekretar za turizam Damir Davidović. U publici su se mogli videti i predstavnici diplomatskog kora, crnogorske privrede i političkog života, kao i mnoge druge poznate ličnosti iz regiona kao što su Iva Jeremić, Ničim Izazvan aka Milan Vučićević, Anđelija Raičević, Mila Vujisić i drugi.

Povezana vest:  Očajna prodaja karata za koncerte One Directiona u Americi!

Ovogodišnja svečana „Ceremonija otvaranja sezone Turističke organizacije opštine Budva, u saradnji sa Opštinom Budva i Skymusic korporacijom ostaće upamćena kao jedan od najglamuroznijih događaja na crnogorskom primorju koji je ugostio vodeće internacionalne, regionalne i domaće umetnike predvođene Tom Odellom, uz spektakularani šou sa efektnom rasvetom i obiljem scenskih efekata.

Foto: Skymusic Entertainment