Neprikosnovena muzička zvezda na Balkanu i najveće ime domaće pop muzike Zdravko Čolić tokom leta nastupiće širom regiona, a za jul planiran je koncert sa sinfonijskim okrestrom u Banja Luci, a potom i u Opatiji.

Čolić će 9. jula nastupiti na Banja Luka Fest-u, kada će premijerno izvesti program sa simfonijskim orkestrom – sa 50 sjajnih muzičara na sceni.

Povezana vest:  Album grupe KIKA „Posledica puberteta” u prodaji

Zajedno sa instrumentalnim solistima novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Čolić će izvesti najveće hitove u novim aranžmanima koje potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik a samo neke od njih su „Produyži dalje“, „Gori vatra“, „Ljubav je samo riječ“, „Ti si mi u krvi“, „Noć mi te duguje“, naveli su organizatori.

Produkcijski tim saopštio je da je za 16. jul zakazan koncert u Opatiji – dragulju Kvarnera.

Povezana vest:  Lena Kovačević predstavila novi album SAN i najavila koncert 7. decembra

„Opatijski koncert pokazuje veliku ljubav i posebnu vezu Čolića i njegove publike u Hrvatskoj, a tome svakako u prilog ide činjenica kako je prošlo čak nekoliko godina od njegovog poslednjeg nastupa na Letnjoj pozornici“, naveli su producenti.

Organizatori su najavili i da se Čolić na jesen vraća koncertnim spektaklima u arenama i koncertnim halama širom regiona.

Podsećaju da će koncerti u RS i Hrvatskoj uslediti nakon uspešne američke turneje, i koncerta u Bečeju, održanog proteklog vikenda pred više od 40.000 gledalaca, što je bilo samo zagrevanje za muzičke spektakle koje Čolić sprema ovog leta.

Povezana vest:  Adel, Rijana i Kejti Peri sa najviše nominacija za Bilbordove nagrade

Koncerti u Banja Luci i Opatiji rasprodati su mesec dana pred njegov nastup.

Foto: Milan Maričić/ATA Images