Nakon dva velika uspešna koncerta u srpskoj prestonici ( 2018. i 2019. godine ) proslavljeni splitski tenor Goran Karan, ove godine vraća se na Veliku scenu mts Dvorane. Novi datum rezervisan za Beograđane je 14. oktobar u 20h, a posle tri godine pauze ovdašnju publiku će opet zaseniti hitovi čuvenog tenora „Vagabundo“, „Kad zaspu anđeli“, „Ako to je sve“. „Gorko more“, „Lipa si lipa“, „Par je božji dar“, ali i najnoviji singl „Ne da mi pisma“ kojom će se predstaviti na ovogodišnjem letnjem Splitskom festivalu.

Povodom najnovijeg singla, Karan kaže da su stihovi  ove pesme, vrlo brzo sebi pozvali muziku:
 Nikša Bratoš je pesmu oplemenio svojim srcem i vrhunskim aranžmanom i produkcijom. Splitski festival je zapravo oduvek Kuća naše pesme, pa sam s velikim zadovoljstvom i ove godine kod kuće,  opet pevam.“ objasnio je Karan, dodavši da je pesma nastala kao njegova inspiracija na poslednje dve  godine u kojima je svet promenio svoje lice:

Povezana vest:  „River“ i „Kristina“ stage na Nišvillu

Iz mog malog sveta otišli su neki vrlo dragi ljudi, a da se nismo uspeli oprostiti onako kako je naš odnos zaslužio. Ipak, uprkos svoj težini tih odlazaka bez pozdrava, ta je odvojenost samo pojačala ljubav. Jer, imao sam vremena dobro odvagati sopstveni život i osetiti šta me zapravo pokreće i šta mi može dati stvarnu veru i snagu za dalje. ‘Ne da mi pisma’ je odgovor koji sam našao i koliko god da je taj odgovor ličan, mislim da je i univerzalno rešenje„,  ističe poznati tenor.

Povezana vest:  Madona previše slavna da bi bila u poroti

KARAN JE PONOSNI VLASNIK VIŠE PRIZNATIH MUZIČKIH NAGRADA

Rođeni Beograđanin, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, 2019. godine postao je vlasnik prestižne nagrade Porin za album Glas juga, ali osvojio je i Gran Prix Splitskog festivala s pesmom “ Kuća naše pesme „. Autor muzike i stihova za ovu pesmu je sam Karan, a u pesmi pevaju još i Tedi Spalato i ansambl Sveti Juraj HRM.

Goran Karan je tokom svoje karijere objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta. Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa Arsenom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Kemalom Montenom, Zdenkom Runjićem, Rajkom Dujmićem i mnogim drugima…

Karan je i tokom ranijih godina svoje karijere bio dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja „Porin“ i to u tri kategorije: za Najbolji album zabavne muzike, za Najbolju mušku vokalnu interpretaciju i Najbolju vokalnu saradnju- duet sa Oliverom Dragojevićem.

Povezana vest:  Miligram na Riveru

KARTE ZA OKTOBARSKI KONCERTU SU U PRODAJI NA BLAGAJNI KOMBANK DVORANE I NA TICKETS.RS

Foto: Antonio Ahel/ATA Images