rolling_stones 

Prvi koncert “Stonsa“ u SAD povodom jubileja grupe
 
Legendarna grupa “The Rolling Stones“ nastupila je u Njujorku u Bruklinu u okviru kratke turneje kojom se obeležava 50 godina postojanja tog benda.
Jučerašnji nastup je njihov prvi nastup u okviru nove turneje u SAD, a nastupiće još u Njuarku 13. i 15. decembra, kao i 12. decembra u Medison skver gardenu, u Njujorku gde će se pridružiti zvezdama na dobrotvornom koncertu za žrtve uragana Sendi, prenosi Rojters.
Pevač i frontmen benda Mik Džeger se tokom dvosatnog konerta prisetio i rane karijere “Stonsa“ kada su nastupili u Karnegi holu u Njujorku 1964. godine.
“Stonsi“ su na koncertu oduševili publiku, a izveli su 20-ak hitova. Nastup je počeo pesmom “Get Off of My Cloud“, a zatvoren je “Sympathy for the Devil“, a na bis su izveli numere – „You Can’t Always Get What You Want“, „Jumping Jack Flash“ i „(I Can’t Get No) Satisfaction“.
Bendu se na bini u jednom trenutku pridružila i r’n’b pevačica Meri Džej Blajdž i izveli su zajedno numeru “Gimme Shelter“.
“Stonsi“ su počeli svoju turneju u Londonu.
Osim nastupa, jubilej benda obeležen je i premijerom novog dokumentarca, promocijom knjige fotografija i izdavanjem albuma najvećih hitova.
Povezana vest:  Iglsi nastupili u Njujorku u sklopu turneje Istorija Iglsa