150 trubača prodefilovaće centrom Beograda u ponedeljak 01. avgusta, najavljujući predstojeći Dragačevski sabor trube u Guči.

Čak osam trubačkih orkestara iz čitave Srbije, koji će se u Guči takmičiti za najprestižnije nagrade, učestvovaće u muzičkoj povorci koja će u ponedeljak u 19.30 časova krenuti sa Kalemegdana, sa Carigradskog druma. Svoju rutu nastaviće kroz Knez Mihailovu, sve do Trga republike, gde će, praćeni KUD Abrašević iz Guče, zajedno odsvirati „Sa Ovčara i Kablara“, himnu Dragačevskog sabora, ustanovljenu pre više od šest decenija.

Povezana vest:  Kolja i Grobovlasnici premijerno u Beogradu

Ovo je, kako kažu iz organizacije Sabora, svojevrstan poklon građanima prestonice, sa željom da se sačuva tradicija, ali i energija Guče na kratko prenese i na ulice glavnog grada.

61. Dragačevski sabor trube u Guči održava se od 05. do 07. avgusta, kada će nastupiti trubački orkestri Dejana Jevđića, Ekrema Mamutovića, Dejana Lazarevića, Bobana i Marka Markovića, kao i Dejan Petrović Big Band. Publici će se predstaviti i Danica Crnogorčević, a najavljen je i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

Povezana vest:  MARKO LOUIS : Novi sinlg koji putuje od Srbije do Indije

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora su Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala.

Foto: Arhiva TO Dragačevo