U celom sastavu regionalno, ali i svetski popularni hard rok bend Divlje jagode okupio se danas u klubu Lisabon u mts Dvorani, kako bi najavio predstojeći koncert u kultnoj Dvorani, kojim će obeležiti jubilej 45 godina rada.

Konferenciji su prisustvovali svi- šestočlana ekipa u sastavu: lider benda Zele Lipovača, Damjan Deurić, Emil Kranjčić, Ante Toni Janković, Livio Berak, Andraš Išpan.

Bend koji važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije, iza sebe ima 12 studijskih albuma i slovi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima, izdvajajući se stilski i tvrdoglavo braneći boje svoje muzike.

O koncertu koji se uveliko priprema za 08. oktobar, kada će beogradska publika imati jedinstvenu priliku da čuvenu grupu čuje i vidi u solo nastupu uz specijalnog gosta TIFU,  frontmen Zele Lipovača kaže: „Sviraćemo hitove iz svih faza rada benda, nema pesme koju publika ne traži. Trudimo se da uvek budemo uvežbani, mada se dešava da bude i sitnih improvizacija na samom kocertu. Koncert će se snimati, nakon čega će izaći lajv album sa nastupa iz Mts Dvorane koncerta. Treme nema, nikada nije postojala. Za muziku je potrebna samo ljubav, i ceo život me to pokreće, muzika je moj život, pa će tako biti i ovaj put“, tvrdi Lipovača

Bend je, kako poručuju ostali njegovi članovi, vidno spremni i raspoloženi za svirku, odoleo trendovima koji su dolazili i prolazili. Na taj način su ostali svoji. A kako su to uspeli : Recept za uspeh ne postoji. Do dan danas smo ostali svoji, tako da škole  i recepta za slavu nema. Što bi Amerikanci rekli: Ili jesi ili nisi. Slava koja dođe preko noći, tako brzo i nestane“, iskren je Lipovača.

Na pressu je premijerno prikazan i spot za pesmu VANILA I ZNOJ ( FEAT. ČIPI, OSVAJAČI ) koji je snimljen u Kragujevcu , a od večeras će se od 19h premijerno naći i na ju tjub kanalu benda.

Istovremeno, predstavljena je i biografska knjiga benda : U MALOM VRTU RASTE DIVLJI PLOD: DIVLJE JAGODE, autora Stjepana Jurasa. Knjiga se može nabaviti u prodavnici Croatia records i preko društvenih mreža benda.

Povezana vest:  Predgrupa Stivenu Sigalu u Sava centru Texas Flood

Na koncertu u mts Dvorani publika će  se zajedno sa čuvenom šestorkom podsetiti neprolaznih hitova kao što su “ Jedina moja“, Krivo je more“, Marija“, „Ne želiš kraj“, Zauvjek tvoj“, Kako si topla i mila“; Motori“, Šejla“, Kap po kap“, Let na drugi svijet“i drugih.

Podsećanja radi, Jagode su prodale milione nosača zvuka, svirali hiljade koncerata širom sveta, napravivši riznicu od bar tridesetak velikih hitova, a veliki broj stranih bendova obrađivao je njihove najveće hitove.

Povezana vest:  DIAVO izlazi sutra

Foto: Mateja Stanisavljević/ATA Images