Etno grupa Iskon objavila je novi, četvrti po redu album tradicionalne muzike „Drugovanje“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Na albumu „Drugovanje“ se nalazi 10 tradicionalnih pesama kao i jedan narativ. Ono što je specifično za ovo izdanje je što grupa na svakoj pesmi ima po nekog gosta, grupu ili vokalnog interpretatora tradicionalne muzike i to ne samo iz Srbije, već i iz Meksika, Italije, Francuske i Mađarske.

Ako bismo želeli da nabrojimo sve učesnike i geografski posmatrano krenuli sa severa ka jugu Srbije, onda bi redosled učesnika bio sledeći: Etnokor iz Subotice, Bojana Brdarić iz Sombora, Miloš Zubac iz Novog Sada, Vrelo iz Rume, Rošer etno bend iz Beograda, Amanet iz Beograda, Runo iz Vrnjačke Banje, Izvor iz Vranja i Kos sa Kosovskog Pomoravlja“ kažu članovi grupe Iskon i dodaju da su sa njima i „Iskončići“, dečiji hor iz Subotice, kao i prijatelji iz inostranstva sa kojima su snimili dve pesme sa Kosova i Metohije.

Povezana vest:  U prodaji novi album benda RITAM NEREDA

Album simbolično zatvara narativ „Ptice“ novosadskog književnika i kantautora Zubac Miloša, jedan od narativa koji su nastali za potrebe obeležavanja 20 godina grupe Iskon, prošle godine na Paliću.

Interesantno je napomenuti i da je naslovnu ilustraciju za album „Drugovanje“ nacrtao dugogodišnji prijatelj, a ujedno i bivši član grupe Iskon, Leo Pilipović.

Album je snimljen u studiju Multimedia Music, produkciju potpisuje Nebojša Brdarić a mastering Boris Jovanović i Boris Krstajić (Master Blaster).

Povezana vest:  Večeras se završava 26. beogradski džez festival

Raduje nas i činjenica da su značaj objavljivanja jednog ovakvog albuma tradicionalne muzike prepoznali i Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Grad Subotica, te su kroz projekte za kulturu u 2022. godini podržali njegovo snimanje i objavljivanje“ zahvalni su članovi grupe Iskon.

Album „Drugovanje“ dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Povezana vest:  ROCK AKADEMIJA NA 49. GITARIJADI

Foto: Miloš Radović