Nakon lyric videa za pesmu „Ti si sav moj bol“ koja je 1992. godine snimljena u Skoplju, Virgin Music Label & Artist Services i Zadužbina Milana Mladenovića danas predstavljaju novi Ekatarina Velika album! U pitanju je izdanje pod nazivom „EKV Unplugged Skopje 1992“ na kom se nalazi 10 numera u do sada neviđenom akustičnom izdanju. Album je izašao pod Universal Music etiketom, a snimak je remasterizovao Dragiša Uskoković Ćima.

Jedini akustični koncert u karijeri EKV-a koji je odsvirao kompletan bend, održan je krajem novembra 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje kojom je promovisan album ,,Dum Dum“. Koncert je uživo prenošen na radiju i traje samo 47 minuta. Bend je svirao u sastavu Milan MladenovićMargita StefanovićDragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević.

Povezana vest:  Pogledajte šta su Detroit Swindle poručili Srbiji na Lovefestu 2013

„Ono što je za mene najvažnije za taj koncert, koji je bio jedan i jedini takav, jeste opšti utisak da je stvarno i više nego dobar. Nismo imali precizan koncept – stigli smo na radio i dobili zadatak da sviramo unplugged. Ako izuzmemo emocije i stvarno analiziramo samu svirku i zvuk instrumenata… Toliko zdravo zvuči Milanova akustična gotara! Bubanj zvuči kao da je sniman u Abbey Roadu, rekao je Ćima o novom izdanju.

Povezana vest:  Sajsi MC objavila remaster albuma "Daleko je Dizni (De Luxe Reissue)"

A kako Marku Milivojeviću zvuči snimak sa ovog jedinstvenog koncerta 30 godina kasnije: ,,Poletno, razbarušeno, šareno…. Naježim se!“

 Album je trenutno dostupan na svim digitalnim platformama za streaming i download, a za nekoliko meseci biće objavljen i na ploči.

Spisak pesama:

Kao da je bilo nekad
Siguran
Dolce vita
Ti si sav moj bol
Karavan
Oči boje meda
Idemo
Glad
Zabranjujem
Ljudi iz gradova

Povezana vest:  Selena raskinula s Džastinom Biberom?

Izdanje „EKV Uuplugged Skopje 1992“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://ekv.lnk.to/SkopjeUnplugged

Foto: Aleksandar Kujučev