Beirut

Andervorld i Bejrut na Egzitu

 

Britanski elektro-dens sastav „Andervorld“ (Underworld) i američki alternativci „Bejrut“ (Beirut) nastupiće na festivalu „Egzit“ (Exit), koji će biti održan od 7. Do 10. jula u Novom Sadu. Najavljujući dolazak „Andervorlda“, „Egzit“ je danas saopštio da je duo koji čine Karl Hajd (Hyde) i Rik Smit (Rick Smith) prvi put nastupio na festivalu na Petrovaradinskoj tvrđavi 2005. godine, i da je njihov poslednje objavljen album bio „Barking“ (2010).

Povezana vest:  Mini turneja grupe Elvis Jackson: Beograd, Novi Sad i Sarajevo

„Andervorld“ su, tada trio sa didžejem Darenom (Darren) Emersonom, svetsku popularnost stekli učešćem u saundtreku za kultni film „Trejnspoting“ (Trainspotting 1996) sa stvarima „Dark & Long (Dark Train)“ i posebno „Born Slippy NUXX“.

„Egzit“ je najavio da će među glavnim zvezdama „Fjužn“ (Fusion) bine biti „Bejrut“, koji će predvođen multiinstrumentalistom Zakom Kondonom (Zać Condon) pored stvari sa albuma „Gulag Orkestar“ (2005) i „The Flying Club Cup“ (2007) izvesti i „deo trećeg studijskog albuma koji je u pripremi“.

Povezana vest:  Popboks nagrade - čitaoci izglasali najbolje u 2009-oj godini

-Ono što svakako karakteriše muziku mladog frontmena ‘Bejruta’ je njegova opčinjenost zvucima Evrope, od balkanske romske muzike, preko polke do francuskih šansona, koje izuzetno dobro začinjava svojim poetičnim vokalom. Melanholični raštimovani orkestar sa istočnoevropskom patinom stekao je ogroman broj obožavalaca širom sveta – navodi „Egzit“.

Kako je ranije najavljeno, na „Egzitu“ će ovog leta nastupiti i „Arkejd fajer“ (Arcade Fire), „Portished“ (Portishead) i „Grajndermen“ (Grinderman).

Povezana vest:  JUDAS PRIEST I TOTO SE SELE NA UŠĆE!